Dahab

Régió bővebben

Dahab Egyiptom - transparent

árak: .

Időjárás:

Ma Počasí v Sharm el Sheikh - transparent 35° C Holnap Počasí v Sharm el Sheikh - transparent 29 - 34° C06-26 Počasí v Sharm el Sheikh - transparent 30 - 33° C
06-27 Počasí v Sharm el Sheikh - transparent 30 - 34° C06-28 Počasí v Sharm el Sheikh - transparent 31 - 34° C06-29 Počasí v Sharm el Sheikh - transparent 33 - 35° C
06-30 Počasí v Sharm el Sheikh - transparent 29 - 34° C07-01 Počasí v Sharm el Sheikh - transparent 29 - 33° C
Weather forecast from Yr, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Dahab egy kisváros a Sínai-félsziget délkeleti partján, nem messze Sharm el-Sheikhtől. Egy egykori beduin falucskáról van szó. Jelenleg a város természetesen nagyobb kiterjedésű és más arculatú. Két részből áll, amelyek közül az elsőben, Assalahuban- az eredeti beduin közösség is megtalálható vándorokkal és kalandorokal együtt. 

A város déli része, Mashraba, modern szállodakomplexumokkal teli hely. Szállást itt minden árkategóriában találhatunk, a luxusszállodáktól kezdve egészen az ifjúsági szállókig. Általánosan érvényes, hogy Dahabban a szállás viszonylag egyszerű és jól megfizethető. 

A legközelebbi nemzetközi repülőtér Sharm el-Sheikh-ben található, ahonnan helyi járatok segítségével juthatunk Dahabba. 

Manapság Dahab a világ több pontjáról érkező búvárok célállomása. Közkedvelt helynek számítanak a könnyűbúvárkodásra alkalmas Dahabs Blue Hole meredek sziklafalai. A hely a többi vízi tevékenységre is alklamas. A megbízható széljárásnak köszönhetően kedvező feltételek alakultak ki a windsurfingezéshez és jachtingoláshoz. Dahab egyedülálló különlegességei a tengerparti éttermek, amelyek eredeti hippie és beduin tálalással kedveskednek a vendégeknek. A tengerhez közel helyezkednek el, itt a hagyományos székek helyett tarka párnákra ülhetünk és alacsony asztalokról ehetünk. Az ételek kitűnőek és megfizethetőek. Klasszikus fogásnak számítanak a halak, valamint a tenger gyümölcsei, amelyeket individuálisan, a vevő kívánsága szerint készítenek el.