Kefalonia

Régió bővebben

Kefalonia Görögország - transparent

Kínálunk 30 szállás lehetőséget árak: 24 150 Ft - 790 020 Ft.

Régió:

KEFALÓNIA

Kefallinia, avagy másik ismert néven Kefalónia szigete nem csupán az egyik legszebb és legvadregényesebb görög sziget, hanem az egyik legnyugodtabb is.

Változatos strandjai, gyönyörű tájai, hangulatos falvai, és azok vendégszerető lakosai gondoskodnak arról, hogy a szigeten bármerre is járva mindig jól érezd magad!

Bár Kefalónia szigetén egy nyaralás alkalmával a strandok önmagukban is rengeteg felfedeznivalót nyújtanak, ám más látványosságok is bőséggel vannak Kefalónián.

Hegyvidékek, történelmi épületek, kolostorok, különleges természeti képződmények, barlangok, erődítmények várnak: helyek, melyekről már évszázadokkal korábban legendák szóltak, és a mai napig a csodájukra járnak!

Ainos Nemzeti Park
(Aenos)

 Kefalónia legmagasabbra törő hegyvonulatáról mesés panoráma tárul eléd!


A hegyvidéket 1962-ben Görögország nemzeti parkjai közé is beválasztották, így az Ainos (más néven Aenos) területe kiemelt védelem alatt áll. A hegyvonulat legmagasabb csúcsa egészen 1628 méteres magasságba tör, ám a park területének átlagos magassága 800-1000 méter között ingadozik. Sűrű növényzet csak ezer-ezerkétszáz méteres magasságig fedi a hegyvonulatot: mediterrán cserjék, bokrok, fenyők ezrei nőnek a lankákon. Efölött már ritkul a vegetáció, és ahogy haladsz felfelé, egyre kopárabbá válik a táj. Felfelé törve a levegő is egyre hűvösebbé válik, a csúcs közelében még nyáron is csak ritkán emelkedik 22-23 C fok fölé a hőmérséklet.

 Az assosi erőd 

Az assosi félszigeten magasodó vár Görögország egyik legnagyobb, napjainkig fennmaradt erődítménye Kefalóniában


Assos környékét a 15-16. században rengeteg támadás érte: a kalózok és fosztogatók előszeretettel portyáztak a Kefalónia ezen régiójában. A sziget lakossága az állandó zaklatásba belefáradva a kor egyik legnagyobb hatalma, a velencei birodalom segítségét kérte. Mivel az addigra már felépült Szent György kastély a sziget teljes területét képtelen volt megvédeni, a velencei szenátus egy új erődítmény építését határozta el, hogy az a teljes nyugati partvonalnak is védelmet adhasson.

Az építkezések 1593-ban kezdődtek, és alig néhány év alatt be is fejezték a munkálatokat. A vár külső fala több mint 2000 méter hosszúra nyúlt a környező dombokon, és emellett egy kisebb várost is felépítettek a falakon belül. A sziget védelmének központját a velenceiek a Szent György kastélyból áttették ide, így assosi erőd Kefalónia északi részének adminisztrációs központja is lett. A környéken kevés természetes vízforrás volt fellelhető, így a katonák és a lakosság ellátására nagy méretű medencéket építettek. Ezeknek a maradványai még most is láthatóak, víz tárolására azonban már nem alkalmasak.

 Drogarati barlang


Samitól 5 km-re található Kefalónia szigetének egyetlen látogatható cseppkőbarlangja.  


A Drogarati barlangot közel 300 évvel ezelőtt fedezték fel, amikor leomlott az egyik oldala, és a helyi lakosság véletlenül rábukkant. A nagyközönség azóta is látogathatja ezt a 40-45 méterrel a föld felszíne alatt lévő barlangrendszert: a páratartalom állandóan 90% közelében mozog, egyenletes 18 C hőmérséklet mellett.

Bár Kefalónián az elmúlt évszázadokban több földrengés is volt, a Drogarati barlang cseppkő alakzatai évmilliók óta fennmaradtak. A néhány sérült cseppkő kevésbé a rengéseket, mint inkább az idegenforgalmat sínylették meg: néhány felelőtlenebb turista többet eltört vagy megsértett már. Ha Te magad is meglátogatod a Drogarati barlangot, épp ezért kérjük hogy vigyázz a helyi természeti értékekre: a cseppkő száz évente alig egy centimétert nő! 

Gerogombos világítótorony 

Kefalónia nyugati részén, a Paliki-félsziget déli csücskében áll a jó állapotú világítótorony.

A Lixouritól kb. 13 km-re található Gerogombos (más néven Gerogompos) torony csupán 13 m magas, ám tengerészeti szempontból még ma is jelentős. A világítótornyot még a századelőn, 1907-ben építették az angolok, majd néhány évtizeddel később, a második világháborúban a németek elpusztították. A lerombolt tornyot a megszálló csapatok kivonulása után 1947-ben a helybéli görögök újjáépítették. Az eleinte olajjal működő épületet innentől már modern technikával, elektromos áram segítségével működtették. Ma teljesen automatikusan, személyzet nélkül működik, a görög haditengerészet ellenőrzése alatt. A torony 60 méteres sugarú körben világító fénye a tengeren 15 kilométer távolságról is jól kivehető.

Szent András kolostor
(Agios Andreas) 

A bizánci időkben alapított kolostorban ikonok, freskók, falfestmények tekinthetőek meg.

Kefalónia egyik legfontosabb vallási építményét 1579-ben alapították, ma zárdaként is működik. 

Bár az 1953-as földrengésben az eredeti kolostorépület súlyosan megrongálódott, a földmozgás következtében számos festményre és ikonra bukkantak, melyekről már évszázadok óta elfeledkeztek. Az ősi vallási ereklyék, ikonosztázok, fafaragások ma a kolostor múzeumában, több teremben tekinthetőek meg.

Noha az elmúlt évtizedekben a kolostor fő épületeit felújították, a kertben néhol ma is láthatóak a rengés által elpusztított falmaradványok. A kolostorban a legnagyobb ünnepélyt november 30-án tartják, az intézmény névadójának, Szent Andrásnak tiszteletére. A látogatási idő nyári időszakban minden nap 8:00-tól 14:00-ig tart mind a kolostorban, mind a múzeumban

Kefalónia strandok, tengerpartok

A sziget változatos strandjai a nyaralók valóságos mekkái: az aranyhomokos partoktól a hófehér kavicsos strandokig mindent megtalálsz! 

Kefalónia északi és nyugati oldalon fekvő partszakaszaira főleg a világos színű, akár teljesen fehér kavicsos part a jellemző, míg a keleti és a déli strandok homokfövennyel, vagy aprókaviccsal borítottak. Közös jellemzőjük a kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű víz. 

A szigeten a monumentális, lélegzetelállító öblöktől az egészen kis méretű, családias partokig szinte minden strand zöldellő, vadregényes környezetben várja a nyaralókat.

Kefalónia tengerpartjainak többségét messze elkerüli a zsúfoltság, a strandok magas száma miatt a nyaralók kényelmesen elférnek a fürdőhelyeken.

Kefalónia időjárása

Minden, amit szeretsz a mediterrán éghajlatban: sok napsütéses óra, kellemes meleg. Kefalónián már kora tavasztól egészen késő őszig szinte mindig kellemes az idő.


Kefalónia éghajlatára leginkább a klasszikus mediterrán időjárás jellemző: ez elsősorban forró és száraz nyarakat, valamint csapadékos, enyhe teleket jelent. A sziget egész évben, még a legnagyobb melegben is zöldellő növényzetét a magas páratartalomnak, és hűvösebb hónapokban megérkező esőknek köszönheti.

A téli időszak gyakorta előforduló esőzései kora tavasszal, március-április környékén kezdenek ritkulni. A bőséges csapadéknak köszönhetően a szigeten még a kopárabb foltok is kizöldülnek, a növények közül több is virágozni kezd.

Ahogyan telnek-múlnak a napok, és beköszönt a május, már csak egy-egy zápor vagy zivatar zavarja meg a napsütést. A borúsabb, felhősebb időszakok lassan elmúlnak, és a Kefalónia feletti eget ekkor már ritkán borítja be néhány napnál tovább tartó, egybefüggő felhőzet. A május ideális kirándulóidő a szigeten: ekkor már azok a virágok is kinyílnak, melyek eddig még rejtőzködtek, ilyenkor a legzöldebb a táj is.

Corelli Kapitány Mandolinja
(Captain Corelli's Mandolin)


A bestseller könyv és a belőle készült film, amik ismertebbé tették a szigetet!


"Kefallínia időtlenül és elfeledetten magaslik a Jón tenger szikrázó türkizéből, és lakói fenntartás nélkül imádják ezt a földet. A természet cudarul bánt Kefallíniával, dühödt földrengések rázták meg a szigetet, mely csöndes méltósággal viselte sorsát, őrizte hagyományait és mítoszait nemzedékeken át... egészen 1941-ig, amikor egy háború, mely lángba borította a földet, elérte a sziget békés partjait is.

Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik a szűz szigetre, ott tartózkodásukat úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű fiatalasszony, Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a váratlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és Pelagia meglátja Corelliben azt az embert, aki valójában benne lakozik, és aki imádja az életet, a zenét, sőt, a lányt is. Ám a háború elkerülhetetlenül betör Kefallínia idilli partjaira, és örökre felbolygatja az itt lakók és a kényelmesen berendezkedett olaszok nyugalmát."

 

Keresések eredményei
Jerrys Apartmanház
repülő autóbusz egyéni Budapest
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-22 8 nap Önellátás egyéniegyéni 24 150 Ft Részlet
 2018-09-21 10 nap Önellátás autóbuszautóbusz 60 796 Ft Részlet
 2018-09-22 8 nap Önellátás repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-5 % Részlet
Anna Apartman
autóbusz egyéni -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-06 8 nap Önellátás egyéniegyéni 39 900 Ft Részlet
 2018-10-05 10 nap Önellátás autóbuszautóbusz 65 800 Ft Részlet
Hermes Apartman
autóbusz egyéni -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-06 8 nap Önellátás egyéniegyéni 43 890 Ft Részlet
 2018-10-05 10 nap Önellátás autóbuszautóbusz 103 635 Ft Részlet
Zoi stúdiók
Last minute
starstar
repülő Pozsony
Önellátás
Stúdiók
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-14 8 nap Önellátás repülőrepülőPozsony 56 900 Ft-61 % LM Részlet
 2018-08-31 8 nap Önellátás repülőrepülőPozsony 63 400 Ft-60 % LM Részlet
 2018-09-07 8 nap Önellátás repülőrepülőPozsony 63 400 Ft-58 % LM Részlet
Marina Studios apartmanház
repülő autóbusz Budapest
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-21 10 nap Önellátás autóbuszautóbusz 57 646 Ft Részlet
 2018-08-31 10 nap Önellátás autóbuszautóbusz 59 900 Ft-29 % Részlet
 2018-09-22 8 nap Önellátás repülőrepülőBudapest 69 900 Ft-13 % Részlet
Villa Spiros stúdiók
repülő Budapest
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-22 8 nap Önellátás repülőrepülőBudapest 59 900 Ft Részlet
Sea Breeze
Last minute
starstar
repülő Pozsony, Budapest
Önellátás
Stúdiók
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-14 8 nap Önellátás repülőrepülőPozsony 59 900 Ft-61 % LM Részlet
 2018-09-07 8 nap Önellátás repülőrepülőPozsony 66 600 Ft-58 % LM Részlet
 2018-08-31 8 nap Önellátás repülőrepülőPozsony 69 900 Ft-58 % LM Részlet
D&A stúdiók
repülő Budapest
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-22 8 nap Önellátás repülőrepülőBudapest 64 900 Ft-36 % Részlet
 2018-09-15 8 nap Önellátás repülőrepülőBudapest 74 900 Ft-30 % Részlet
Marina Villa apartmanház
repülő autóbusz Budapest
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-21 10 nap Önellátás autóbuszautóbusz 68 146 Ft Részlet
 2018-09-22 8 nap Önellátás repülőrepülőBudapest 79 900 Ft Részlet
Hotel Summery
Last minute
starstarstar
repülő Pozsony
0 mTávolság a tengertől
  • Légkondícionáló
  • Közv. tengerparton
  • Kültéri medence
  • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-14 8 nap Reggeli repülőrepülőPozsony 72 900 Ft-61 % LM Részlet
 2018-09-14 8 nap Félpanzió repülőrepülőPozsony 96 500 Ft-54 % LM Részlet

egyéb ajánlatok >