Thassos

Régió bővebben

Thassos Görögország - transparent

Kínálunk 4 szállás lehetőséget árak: 69 900 Ft - 94 400 Ft.

Régió:

Thassos

Az Égei-tenger északi részén fekvő Thassos-szigetet egy zöld smaragdhoz is hasonlíthatnánk. Dús növényzetét leanderek, narancs-, citrom- és fügefák, olajfák, szőlőlugasok alkotják, a levegőben oregánó, borsmenta és bazsalikom illata száll. Ne lepődjenek meg, ha a sziget felfedezése során útjukat békésen legelésző birkanyájak keresztezik.

 

A monda szerint a szigetet Aginoras király, egyik fiáról nevezték el. A király elküldte négy fiát húguk, Európa megmentésére, akit Zeusz rabolt el. Az egyik fiú, Thassos, a keresés évei alatt felfedezte ezt a szigetet, melynek szépsége rabul ejtette és úgy döntött, itt marad. A sziget egyik híres lakosa volt Hippokrates is az i.e. V. században. A szigetnek ma 15 000 állandó lakosa van. Többségük a nyári időszakban a turizmusban tevékenykedik. Az őszi időszakban pedig szinte mindenki kivonul olajfa-ligetébe olajbogyót szüretelni. A szigetről főleg olívaolajat és bort exportálnak. Kiváló minőségű a virágmézük, melyet gyakran dióval, fügével és naranccsal is színesítenek.

  

Továbbá arról is ismert, hogy már évszázadok óta fehérmárványt bányásznak a szigeten. Már Kleopátra hatalmas hajói is innen vitték ezt az értékes rakományt. Legnagyobb kincsüknek mégis a természetes forrásvizet tartják. Thassoson bátran ihatnak csapvizet – finom ízű, az egészségre nem ártalmas, sőt! Bármilyen közlekedési eszközzel nekivághatnak Thassos felfedezésének, a sziget 380 km2-en terül el és kb. 100 km hosszú út vezet körülötte. Az út mentén számos csodaszép strandot is felfedezhetnek. Talán a legvonzóbbak a keleti részen található, szinte fehér homokos strandok. Itt van a sziget kb. 4 km-es, leghosszabb strandja is, a Chrissi Ammoudia, amely Skala Panagia faluban kezdődik és Skala Potamiaban végződik. Innen látható a szemközti Kramboussa kis szigete, Szent Dániel kápolnájával. Skala Potamia tengerparti üdülőhelyhez tartozik  Potamia hegyi falu is, mely leginkább családi vállalkozásokban vezetett tavernáiról ismert. Panagia szintén egy hagyományos falu, amely joggal büszke építészeti stílusára és több hagyományőrző műhelyére. Chrissi Ammoudia finomhomokos strandjának, a tiszta tengernek, tradicionális tavernáknak és a csodás természetnek köszönhetően ez a rész tartozik a sziget legkeresettebb területei közé. A szigeten több strandot is felfedezhetnek – néhány a meghitt pihenésre alkalmas, máshol vízisportokat is ki lehet próbálni. A sziget dél-nyugati részén található az ismert és keresett üdülőhely, Limenaria. A város egyben a sziget második legnagyobb városa. A város kiváló turista célpont. Tengerparti sétányán tavernák, bárok, éttermek, kávézók és számtalan bolt. A szórakozás kedvelőit klubok és zenés bárok várják. Limenaria is több stranddal büszkélkedhet, ahol vízi sportokat is ki lehet próbálni. A legismertebb strandok közé a Trypiti – hosszú homokos strand, és egy kisebb, a Metalia - tartozik. Kinira egy kisebb, nyugodt jellegű üdülőhely, egy klasszikus görög falu tavernákkal, bárokkal, boltokkal. Itt különösen gyönyörű a természet és két homokos strand is van. Egyiket Kinirának, a másikat Paradise Beachnek hívják. Mindkettő fokozatosan mélyülő és a tenger kristálytiszta. A stranddal szemben egy pici sziget, ahol egyetlen ház áll.

Thassos fővárosa Limenas, melynek környékén több, ókorból származó régészeti leletet tártak fel. Felfedezhető a régi piac, az Agora, Apollón isten templomának romjai vagy az ókori amfiteátrum. A főváros sétánya tele van éttermekkel, tavernákkal, bárokkal, ajándékboltokkal. Limenas kikötőjéből naponta több komphajó közlekedik a szárazföldre Kavalába vagy Keramotiba (kb. 45 perc). Thassos egyet jelent a változatos partszakaszokkal, hagyományos hegyi falvakkal, történelemmel, de modern üzletekkel és nyüzsgő éjszakai élettel is.  

Keresések eredményei
Acro stúdiók
Last minute
autóbusz -
Önellátás
Stúdiók
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-09 15 nap Önellátás autóbuszautóbusz 69 900 Ft-28 % LM Részlet
 2018-08-28 15 nap Önellátás autóbuszautóbusz 83 900 Ft LM Részlet
Olga stúdiók
Last minute
starstar
autóbusz -
Önellátás
Stúdiók
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-09 15 nap Önellátás autóbuszautóbusz 69 900 Ft-22 % LM Részlet
 2018-08-28 15 nap Önellátás autóbuszautóbusz 82 800 Ft-25 % LM Részlet
Susie
Last minute
starstar
autóbusz -
Önellátás
Stúdiók
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-09 15 nap Önellátás autóbuszautóbusz 79 900 Ft-18 % LM Részlet
 2018-08-28 15 nap Önellátás autóbuszautóbusz 87 700 Ft-27 % LM Részlet
Nama
Last minute
starstarstar
autóbusz -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-08-28 15 nap Önellátás autóbuszautóbusz 94 400 Ft-11 % LM Részlet

egyéb ajánlatok >