Krk sziget

Régió bővebben

Krk sziget Horvátország - transparent

Kínálunk 81 szállás lehetőséget árak: 12 490 Ft - 378 563 Ft.

Időjárás:

Ma Počasí v Krk - transparent 29° C Holnap Počasí v Krk - transparent 25 - 29° C08-20 Počasí v Krk - transparent 25 - 29° C
08-21 Počasí v Krk - transparent 25 - 30° C08-22 Počasí v Krk - transparent 26 - 30° C08-23 Počasí v Krk - transparent 26 - 30° C
08-24 Počasí v Krk - transparent 26 - 28° C08-25 Počasí v Krk - transparent 22 - 27° C08-26 Počasí v Krk - transparent 21 - 23° C
Weather forecast from Yr, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Régió:

 

Szuper strandok, kristálytiszta tengervíz, csodás öblök, vadromantikus tájak, kellemes városkák, príma borok, juhsajtok, élvezhető mediterrán klíma, rengeteg nyaraló, sok turisztikai szolgáltatás – ez KRK-sziget.

 

A szárazföldhöz kötődő híd révén könnyű a megközelítése. Krk-sziget nem csupán a legnagyobb horvát sziget, hanem turisztikai szempontból a legfejlettebb. A fejlettség különösen érvényes a sziget északi részére, ahol a szárazfölddel való közlekedési összeköttetést biztosító, 1430 méter hosszú fizetős híd is áll. Az ókori római elnevezés alapján Arany Szigetnek (Isola Aurea) is becézik a felkapott, közismert Krk-szigetet, ahol szinte minden körülmény adott egy kellemes nyaraláshoz.

  

Krk-szigetre is érvényes az, hogy a főszezon (július, augusztus) az év többi időszakához képest teljesen külön világ, a hatalmas zsúfoltság miatt. A sziget nem csak a turisták, hanem a helyiek nagy kedvence is. Szerintük annyira más a hangulata Krk-nek a többi észak- és közép-horvát nyaralóhelyhez képest, hogy sokan ide szervezik a nyaralásukat, akár úgy is, hogy 100 kilométernél kisebb távolságra laknak. Krk-szigete csak úgy dúskál a jó strandokban. A legjobb horvát strandok toplistáján kettő is a szigeten található. A sziget déli partján, Baška település központjában, 1800 méter hosszan terül el a vegyesen homokos és kavicsos Vela Plaža, azaz a Nagy Strand. Príma strand gyerekeknek és úszni nem tudóknak.

Ugyancsak a toplistán szerepel az elképesztően gyönyörű, Stara baška-i kavicsos strand. Krk sziget délnyugati partján található strand a káprázatos természeti környezete miatt olyan népszerű. Baška település közelében több, nagyon romantikus öbölben van lehetőség a tömeg elkerülésével fürödni, napozni. 

Kiemelkedő híre van a Zgribnica nevű, ugyancsak romantikus légkörű strandnak Vrbnik város közelében, a sziget dél-keleti részén. A horvát tengerpart egyik legjobb homokos strandja is Krk-szigeten van. A keleti parton terül el a Klimno-öbölben egy 400 méter hosszú strand, gyermekes családok számára nagyon alkalmas sekély vízzel. Baška és Punat térségében pedig kiválóak a szörfölési és vitorlázási körülmények. A príma strandokon kívül Krk-szigeten van bőven látnivaló. Baška város elbűvölően szép és tele van éttermekkel, szórakozási lehetőségekkel, girbegurba, aranyos, macskaköves utcákkal. Bár Krk városban is találunk hasonlóan bájos városrészeket, de ez a város inkább nagyvárosi, így Baška viszi a pálmát az elbűvölő város kategóriában.

Pompás dolog, hogy más horvát szigethez képest ezen a szigeten nagyon fejlett a kerékpárút hálózat. Krk főútjának mentén több tucat kilométeres szakaszon áll rendelkezésre külön sáv a kerekezőknek. A szigeten töménytelen kirándulási lehetőség van kijelölt turistaösvényeken is. Krk-sziget az elhelyezkedéséből adódóan jó támaszpont is környező szigetek és a szárazföld nem távoli, érdekes részeinek felfedezéséhez. A szigetlakók (kb. 18 ezren) a kisebb horvát szigeteken élőkhöz képest sokkal közvetlenebbek a külföldiek irányába, nyilván, mert jobban hozzá vannak szokva a turisták tömegéhez. Krk-n sok a magyar nyaraló, azaz fel sem tűnik egy idő után a magyar szó.

Hol helyezkedik el?

A Kvarner-öböl központi részén, mindenhez közel helyezkedik el, a Crikvenicai-Riviérával szemben. A sziget 38 kilométer hosszú, és a legszélesebb része 18 kilométer. Majdnem 190 kilométer hosszú a teljes partvonal.

Megközelítése Magyarországról

Magyarországról Rijeka irányába haladva, de még a város előtt kb. 30 km-rel lekanyarodva egy szerpentines úton a leggyorsabb megközelíteni. A szigetre belépőt kell fizetni, 35 kunába kerül a behajtás, ami már a visszautat is tartalmazza, így kifelé nyitott sorompón kell csak áthaladni. A hídon 60 km/h a megengedett sebesség, amit érdemes betartani, mert egyrészt mérnek, másrészt jellemzőek a veszélyes, nagyon erős széllökések. 

Szállások Krk-szigeten

A szálláshelyzet elég vegyes képet nyújt. A tömegturizmus miatt a választék óriási: sok a jó minőségű szálláshely, ugyanakkor a nagy keresletet kihasználva sok apartman- és szoba silány állapotban van, magas áron. Krk-sziget esetében fokozottan érvényes az, hogy a korán és az alapos tájékozódás révén szállást foglaló emberek járnak jobban. A minőségi szállásokat sokszor jó előre lefoglalják a tájékozottabb olaszok és szlovének. A szállások szempontjából a főszezon a sziget egyes részein augusztus végégig tart, máshol akár szeptember közepéig is. A Krk-szigeti szállodák többsége 2 vagy 3 csillagos. Csak Baškában és Krk városban van 4 csillagos hotel. Kemping van minden mennyiségben.

Tengerpart és strandok

Találunk itt kavicsos, sziklás, homokos, betonos partszakaszt is. Krk-szigeten lényegében a teljes partszakaszon lehet fürdeni, persze különböző körülmények között: kiépített strand, szabad strand, nyers, természetes part. A Kvarner-öböl legszebb strandjai között tartják számon a Krk-szigeten lévő Baska Vela Plaza nevű, kék zászlós strandját. Ez 2 km hosszú, kavicsos, szép partszakasz. Vendéglátó egységekkel bőven ellátott a strand. Gyermekes családok esetében a fő szempontok közé tartozik, hogy homokos vagy kavicsos a part és a víz mennyire gyorsan mélyül. A szigeten a legalkalmasabb vízpartok északon és délen vannak, itt lassan mélyülő víz a jellemző. Egy kis áttekintő a Krk-szigeten levő strandokról:

 • Az északi városokban (Malinska, Njivice, Omišalj) főleg az apró-kavicsos és kiépített strandok a jellemzőek, míg a déli városokban (Stara Baška, Baška) a homokos, aprókavicsos strandok a leghíresebbek.
 • A sziget keleti városai (Vrbnik és Šilo) rendelkeznek mind apró-kavicsos, homokos, mind sziklás strandokkal, így ide olyan családoknak is érdemes elmenni, ahol több generáció is van, amíg a nagyiék és a gyerekek az apró-kavicsos strandon napoznak, addig a nagyobb testvérek a sziklás részeknél búvárkodhatnak.
 • A sziget dél-nyugati városai (Punat, Krk) pedig a sziklás és kiépített strandokról híres. Innen nagyon szép a kilátás, és elképesztően tiszta a víz. Punat a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma.
 • A baška-i strandok júliusban, augusztusban nagyon zsúfoltak, de még ez a helyzet sem képes lényegesen elvenni a szépségükből.
 • Kisgyerekekkel jó egy homokos öböl Soline-nél. A víz lassan mélyülő, s a víz kellemesen langyos nyáron. 

 

 • Különleges élmény Čižići településnél a Meline nevű iszapstrand. A gyógyhatásúnak mondott iszapban jó muri hemperegni, és vicces, hogy mindenki feketéllik. Elég nehéz autóval megközelíteni, de mindenképpen megéri.
 • A nyugati parton, Glavotok térségében van naturista strand. Amúgy többen állítják, hogy a nudisták vették birtokba a természetileg legszebb partszakaszokat. Érdemes ellenőrizni ezt az állítást?

 

Aktív pihenés Krk-szigeten

Búvárkodás

Az észak-adriai területek kedveznek a búvárkodás szerelmeseinek is. A víz alatt a búvárhelyszínek többségénél 5 és 30 méter között változik a látótávolság, a víz hőfoka pedig nyáron akár 27 fok is lehet.

Fontos! Horvátország területén a búvárkodás csak hiteles, a búvárképzés elvégzését igazoló bizonyítvánnyal és útlevéllel/személyazonosítóval engedélyezett. Természetesen a pipázás nem tartozik ebbe a körbe, de akkor sem árt vigyázni a víz alatt - csak megfelelő gyakorlattal kezdjünk mélyebbre merészkedni.

Fontosabb búvárhelyszínek listája név szerint:

 • Vanjsko Silo
 • Plovanov stol
 • Katedrala
 • Neptun zátony
 • Peltastis Wreck
 • Punta Silo
 • St. Marak
 • Vrbnik Cave
 • Tenki zátony
 • Vanjski Kamenjak és Kamenjak zátony
 • Punta Glavina 

Vendéglátás

 • A sziget egyik legjobb éttermének tartják a Njivice-i kikötőnél található Rivica-t. Többen az egekbe magasztalják a Krk városi Galija Konoba&Pizeriát (a városfalon belül).
 • Malinskán egy eldugott kis utcában van az egyik legbarátságosabb és nem utolsó sorban legfrissebb halételeket felszolgáló vendéglő, a Primorska Koliba.

Baška városban mindenképpen érdemes este sétálgatni, mert nyüzsgős az élet, sok helyre lehet beülni, szóval szórakoztató program. Kifejezetten az éjszakai szórakozás, bulizás szempontjából a szigeten tán Malinska a csúcs.

Krk ismert a finom borairól és a fügepálinkájáról is, Vrbnik pedig világhírű a csak itt készülő Žlahtina nevű boráról.

Látnivalók

Sokan ragadják meg az alkalmat, hogy Krk-szigeti támaszpontjukról felfedezzék a közeli szigeteket (Cres, Lošinj, Rab).

Jó programlehetőségek még: a kicsi, de szép Biserujka cseppkőbarlang meglátogatása, a Soline-öbölnél. 110 méter hosszú és 12 méter mély. A nyári hőségben jópofa dolog hűsölni 13-15 fokban. Punat városában szuper kikötő van, vitorlások és yachtok gyülekezőhelye ez, illetve itt van kötöttpályás vízisí, wakeboard. A déli hegyvidéken érdemes megmászni a Baškát körülölelő hegyvonulatot, mert lélegzetelállító panorámát csodálhatunk meg föntről.

Praktikus tanácsok

 1. A nagy kavicsos, éles sziklás strandok miatt érdemes kifejezett vízi cipőt vinni. Például itthon a Decathlon-üzletekben találni ilyesmit. A szandállal és a papuccsal az a baj, hogy abba könnyebben belemegy a kisebb kő, meg a kavics.
 2. A fizetős parkolás árai a szigeten átlagosan 5 és 8 kuna/óra körül mozognak. Legyünk élelmesek és használjuk a szupermarketek, orvosi rendelők ingyenes parkolóit!
 3. Ahol egy I betűjelzés van kitéve, ott van ingyenes wifi. Sajnos még nem sok ilyen hely van, sokkal jellemzőbbek a fizetős internetezési helyek.

 

Keresések eredményei
Fürdőzés a Krk-szigeten
autóbusz -
Önellátás
Változó szállások
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-07 3 nap Önellátás autóbuszautóbusz 12 490 Ft-38 % Részlet
JADRO APARTMANOK
egyéni -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-01 8 nap Önellátás egyéniegyéni 17 085 Ft Részlet
 2018-09-02 8 nap Önellátás egyéniegyéni 17 085 Ft Részlet
 2018-09-03 8 nap Önellátás egyéniegyéni 17 085 Ft Részlet
SILO: TINA PANZIÓ
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-15 8 nap Önellátás egyéniegyéni 17 300 Ft Részlet
 2018-08-25 8 nap Önellátás egyéniegyéni 20 200 Ft Részlet
 2018-09-01 8 nap Önellátás egyéniegyéni 20 200 Ft Részlet
CARGONJA APARTMAN
Last minute
starstarstar
egyéni -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-22 4 nap Önellátás egyéniegyéni 18 412 Ft Részlet
 2018-09-27 4 nap Önellátás egyéniegyéni 18 412 Ft Részlet
 2018-09-29 4 nap Önellátás egyéniegyéni 18 412 Ft Részlet
SOLDO APARTMANHÁZ
egyéni -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-15 8 nap Önellátás egyéniegyéni 19 902 Ft Részlet
 2018-09-16 8 nap Önellátás egyéniegyéni 19 902 Ft Részlet
 2018-09-17 8 nap Önellátás egyéniegyéni 19 902 Ft Részlet
KRK SZIGETI APARTMANOK
egyéni -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-01 8 nap Önellátás egyéniegyéni 20 045 Ft Részlet
 2018-09-02 8 nap Önellátás egyéniegyéni 20 045 Ft Részlet
 2018-09-03 8 nap Önellátás egyéniegyéni 20 045 Ft Részlet
Depandance Primorka/Marina
Last minute
starstar
egyéni -
Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-08 4 nap Reggeli egyéniegyéni 20 743 Ft LM Részlet
 2018-09-13 4 nap Reggeli egyéniegyéni 20 743 Ft LM Részlet
 2018-09-15 4 nap Reggeli egyéniegyéni 20 743 Ft LM Részlet
KOLICA APARTMANHÁZ
egyéni -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-01 8 nap Önellátás egyéniegyéni 21 135 Ft Részlet
 2018-09-02 8 nap Önellátás egyéniegyéni 21 135 Ft Részlet
 2018-09-03 8 nap Önellátás egyéniegyéni 21 135 Ft Részlet
KRK SZIGETI APARTMANOK (Malinska)
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-01 8 nap Önellátás egyéniegyéni 21 202 Ft Részlet
 2018-09-02 8 nap Önellátás egyéniegyéni 21 202 Ft Részlet
 2018-09-03 8 nap Önellátás egyéniegyéni 21 202 Ft Részlet
Mobilhomes Njivice
starstarstar
egyéni -
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • WiFi
 • Gyermekbarát

Önellátás
Szálloda
Értékelés:
5,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-12 5 nap Önellátás egyéniegyéni 21 384 Ft Részlet
 2018-10-13 5 nap Önellátás egyéniegyéni 21 384 Ft Részlet
 2018-10-14 5 nap Önellátás egyéniegyéni 21 384 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >