India

Országok részlete

India India - transparent

Kínálunk 37 szállás lehetőséget árak: 89 000 Ft - 859 000 Ft.

Az Indiai Köztársaság független dél-ázsiai állam, a Föld egyik legnagyobb és a második legnépesebb országa. Gyakran szubkontinensként emlegetik Indiát, amely világhíres kultúrája és történelme miatt látogatók millióit vonzza. A kezdeti Indus-völgyi civilizáció, majd a fontos kereskedelmi útvonalak és az ókortól megalakuló roppant indiai birodalmak fontos szerepet játszottak a szubkontinens tudományos, kulturális és kereskedelmi felemelkedésében. Két nagy világvallás is Indiából ered: a hinduizmus és a buddhizmus.  A hatalmas középkori birodalmak felemelkedésének és bukásának korát a Brit Kelet-indiai Társaság megjelenése zárta le a 18. században, a következő évszázadban pedig Nagy-Britannia gyarmatosította egész Indiát. 1947-ben vált független állammá az Indiai Függetlenségi Mozgalom által. A Mahatma Ghandi nevével fémjelzett korszak volt a kezdete a modern India kialakulásának. 

Ma a világ minden hatodik lakosa indiai. India lakosságának 65 százaléka írástudó, a férfiak 76 százaléka, a nőknek csak 54 százaléka. A népsűrűség messze Delhi régiójában a legnagyobb, 9300 fő/négyzetkilométer.

India a világ hetedik legnagyobb országa, ebből adódóan nagyon eltérő éghajlati övekre oszlik. Északon szubtrópusi klíma uralkodik, aminek egyik jellegzetessége a tél és a nyár közötti jelentős éghajlati különbség. Június közepe és szeptember közepe között van egy viszonylag rövid esős időszak. Az Aranyháromszög meglátogatása szempontjából az október és a március közötti időszak a legkellemesebb. A július és az augusztus is meleg, de elviselhetőbben. Gyakoriak az esők, de nem tartanak sokáig. A szeptember már viszonylag kellemes, de októbertől válik az utazás szempontjából megfelelőbbé a klíma. Agrában áprilistól júniusig még nagyobb forróság van, mint Delhiben. Jaipur térségében lényegében három évszak van. Nyár van március közepétől június végéig. Júliustól szeptemberig esős monszun időszak van, és a tél októbertől márciusig tart. Az ottani nyárban 45 fok is lehet és még éjszaka sem hűl le 25 fok alá. 

Indiában hivatalosan 23 elismert nemzeti nyelvet beszélnek és ezeken belül még több száz dialektust. Az egész országban mindenhol értik a hindi nyelvet, amelyet hétköznapi nyelvként inkább az ország északi és középső területein beszélnek. A hindi amúgy a hivatalokban használt nyelv is. Az indiai alkotmány az angolt is hivatalos nyelvnek tekinti a hindi mellett.

Indiát hatalmas kontrasztok jellemzik, az utóbbi 20 évben jelentős gazdasági fejlődés következett be, a társadalmi rendszer átalakulása éles ellentmondásban van a hatalmas szegénységgel. Miközben India a világ informatikai iparában az Egyesült Államok után a második helyen áll, az indiaiak százmilliói a hétköznapjaikban sok százéves hagyományok, berögződések fogságában élnek. Hiába szüntették meg a függetlenség után közvetlenül a kasztrendszer legalján elhelyezkedők megalázó státusát (érinthetetlenség), a falvakban manapság is mindennaposak a diszkriminációk.

 

Látnivalók

Agra

Agra legfontosabb látnivalója a Taj Mahal, mely India egyik jelképe és a világ 7 csodájának egyike. AZ UNESCO világörökség részét képező építményhez évente turisták milliói zarándokolnak. Ahogy a muszlim szent helyek és templomoknál megszokott, Agrában sem léphetünk a Taj Mahal alapzatára cipőben vagy szandálban. Az agrai Yamuna folyó partján fekvő hatalmas templom-komplexum már fényképen is lenyűgöző. A látogatók és a helyi idegenvezetők szerint a nap minden szakaszában más hangulatot áraszt a látványosság, a fények játéka a márványfalakon más napfelkeltekor, más naplementekor és más a telihold alatt. A 22 éven át készült építményhez lenyűgöző történet is párosul. A mogul uralkodó, Shah Jahan szeretett felesége emlékére készíttette el a Taj Mahalt, ezért vállt a romantika és a mély szeretet jelképévé.

Delhi

Delhiben és közvetlen vonzáskörzetében 17 millióan laknak. Az utcai autóforgalom nagyszabású látvány, a csúcsforgalmi időkben mindenképpen. A turistának nem árt az óvatosság, hogy, meg tudják oldania az úttesten való minden egyes átkelést, mert az autóvezetők egyáltalán nincsenek tekintettel a gyalogosokra. A forgalom azért is olyan hatalmas, mert Delhi az egész észak-indiai országrész közlekedési csomópontja. Az óvárosban rengeteg a látnivaló. A hatalmas Jami Masjid mecset meglátogatása mellett az óvárosi keskeny utcákban való sétálgatás is jó program, és a Chandni Chowk bazár felfedezése is kötelező.  Az óváros lenyűgöző, mert együtt van a középkor megidézésének érzete a jelenkori utcakép izgalmával. A régi Delhi kis utcái és Új-Delhi sugárútjainak különbözősége miatt az egész nagyváros még érdekesebbé válik. Delhiben van Mahatma Ghandi emlékműve is. Delhi jelképe a Vörös Erőd, a Lal Quila. Az óváros déli peremén látogatható erődöt vörös homokkőből építették. Belül látogatható több kis palota és egy mecset. 

Jaipur

Rózsaszín Városként is ismert, mert a 19. század második felében a maharadzsa erre a színre festette a város összes épületét az oda látogató walesi herceg tiszteletére. Addig a házak és főleg a paloták sárgák voltak, a rózsaszín viszont az indiaiaknál a vendégszeretet kifejezését hivatott szín. Jaipur egyik jelképe a Hawa Mahal, a Szelek Palotája. Ez a város legtöbbet fényképezett látnivalója. Bent található a város közepén. Palotának ténylegesen nem lehet nevezni, hiszen inkább egy csodálatos homlokzat és a mögöttes lépcsőfeljáró jelenti a látványt. A lépcsőkön feljutva szép kilátás nyílik a városközpontra és a Jantar Mantar palotára. Jaipur közelében hatalmas erődítmények találhatóak, a várostól 11 kilométerre lévő Amber erőd egykor Jaipur állam központja volt. Az erőd fenségesen helyezkedik el egy magaslaton, a palota meg lent áll egy tó közepén. Lenyűgöző, hogy a palotát és a védekezés technikáját milyen rafinériával dolgozták ki. Reggel a legszebb itt a látvány, mert még nincsenek turistahadak, és a napfelkelte csodásan beragyogja a tájat, az építményeket. Elefánton közlekedve is körbe tudunk nézni. 

 

Goa 

Goa India legkisebb szövetségi állama. Goa-ban egész évben párás, forró a hőmérséklet. Nem ajánljuk meglátogatását június és október között, mert akkor van a monszun mindennapos heves esőzésekkel. November és március között van a száraz szezon, ilyenkor nappal 33 fok körüli a hőmérséklet, éjszaka 21 körül. Goa félsziget Mumbaitól 600 kilométerre található, rengeteg gyönyörű strand van itt. Goa India leggazdagabb állama, a turizmus a legmeghatározóbb irányzat. A tengerparti pihenésen kívül érdemes megnézni Goa óvárosát a portugál gyarmati építészet emlékeivel, mely a Világörökség része. 

 

Mumbai

Mumbai régi neve Bombay volt, melyet egy portugál hajóstól kapott a 16. században, jelentése "jó öböl". A világ egyik legnépesebb városa a közel 13 milliós lakosságával. Mumbai-ban az írástudók aránya 85,6%, míg az indiai átlag 65,4%. Mumbaiban az egy főre jutó átlagjövedelem az indiai országos átlag háromszorosa. Óriási kulturális élet, mozgalmasság, a kelet varázsa a nyugati fejlettség övezeteivel jellemzi Mumbait. India egyik legjobb közbiztonságú nagyvárosa. A belváros építészetileg hasonlít Londonra: széles sugárutak, nagy virágos parkok, art-deco épületek és egy óriási pályaudvar. A külvárosok – nem beszélve a nyomornegyedekről - már sokkal inkább indiaiak: végeláthatatlan kockaházerdő, zegzugos utcák és szemét. 

 

Beutazási feltételek: érvényes útlevél és az indiai nagykövetségen beszerzett, hat hónapig érvényes vízum

Hivatalos Pénznem: indiai rúpia (INR)

Hivatalos nyelvek: szövetségi szinten: hindi, angol

Időeltolódás: a nyári időszámítás alatt +3,5, a téli időszámítás alatt +4,5 óra 

Egészség: mindenre kiterjedő baleset- és betegségbiztosítás kötése ajánlott az utazás megkezdése előtt. Az egészségügyi ellátás színvonala nagyon változó, és nem mindig éri el a megszokott európai színvonalat. Érdemes az itthon is használt gyógyszerekből magunkkal vinni. Kötelező oltás az általunk kínált területekre nincs, de ajánlott a Hepatitis A és B oltás beadása.

Régió:

Keresések eredményei
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-14 8 nap Reggeli egyéniegyéni 89 000 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-10 6 nap Reggeli egyéniegyéni 178 000 Ft Részlet
 2018-09-24 6 nap Reggeli egyéniegyéni 178 000 Ft Részlet
 2018-10-08 6 nap Reggeli egyéniegyéni 178 000 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-14 8 nap Program szerint repülőrepülőBudapest 199 000 Ft Részlet
 2019-02-20 8 nap Program szerint repülőrepülőBudapest 199 000 Ft Részlet
INDIA ARANYHÁROMSZÖG - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-23 7 nap Félpanzió repülőrepülőBudapest 199 000 Ft Részlet
India Arany Háromszög körutazás
repülő Budapest
Reggeli
Szálloda
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-27 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 199 000 Ft Részlet
 2018-10-25 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 199 000 Ft Részlet
 2018-11-15 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 199 000 Ft Részlet
4*-os szállodák, India
starstarstarstar
repülő Budapest
Reggeli
Szálloda
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-15 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 219 990 Ft Részlet
 2019-03-17 9 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 249 990 Ft Részlet
India Arany háromszög körutazás
starstarstarstar
repülő -
Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-18 8 nap Félpanzió repülőrepülő 225 645 Ft Részlet
Delhi - Jaipur - Agra Aranyháromszög és Nepál
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-01 12 nap Félpanzió repülőrepülőBudapest 269 500 Ft Részlet
India Aranyháromszög, Keralai hajózással
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-25 9 nap Félpanzió repülőrepülő 283 395 Ft Részlet
 2018-11-29 9 nap Félpanzió repülőrepülő 283 395 Ft Részlet
India: Az Aranyháromszögtől az Aranytemplomig
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-17 11 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 299 000 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >