Marokkó

Országok részlete

Marokkó Marokkó - transparent

Kínálunk 90 szállás lehetőséget árak: 17 355 Ft - 711 531 Ft.

A Marokkói Királyság egy arab állam Északnyugat-Afrikában. A legnyugatibb arab ország. Az Atlanti-óceánpartján fekszik, és a Gibraltári-szorostól kezdődően, a Földközi-tengerrel is határos. Szárazföldi szomszédjai, északon Spanyolország, keleten Algéria, délen Nyugat-Szahara. Marokkó francia gyarmat volt, függetlenségét 1956-ban vívta ki. Marokkó az egyetlen állam a kontinensen, amely nem tagja az Afrikai Uniónak. Bár fővárosa Rabat, a legnagyobb város Casablanca. 

   

Az óceáni partvidéken hűvös párás óceáni levegő a jellemző, mely nyáron hűsít, télen viszont fokozza a nyirkos hidegérzetet. A Földközi-tenger mentén az időjárás a spanyol és az olasz partokéhoz hasonló. A belső területeken a tél enyhe, a nyár forró és száraz. A Rif- és az Atlasz-hegység magasabb területei hűvösebbek és télen hó- és fagy is lehet. Marokkó az afrikai kontinens leghűvösebb országa. A csapadékos időszak szeptembertől áprilisig tart, de ez csak Afrikában számít csapadékosnak, európai szemmel nézve ilyenkor sem esik nagy mennyiségű eső.

Az ország nagy részét arabok és berberek lakják. Kb. 100.000 fő spanyol és francia származású tanár és mérnök él Marokkóban. A zsidó lakosság száma elenyésző. 

A hivatalos államvallás az iszlám. Más muzulmán országokhoz hasonlóan, nem muszlim ember nem léphet be mecsetbe. Az egyetlen kivétel ez alól a II. Hasszán Nagymecset Casablancában, amely bizonyos időpontokban belépődíj ellenében idegenvezetővel látogatható. A marokkói iszlám mérsékelt és toleráns a turistákkal szemben, ám ajánlatos kerülni a provokatívnak tekinthető viselkedést (túlzott alkholfogyasztás, hiányos öltözet, Ramadán idején utcai étkezés).

A marokkói konyha különleges csemegéket kínál, a berber, arab-andalúz, török és francia hatások is formálták. A főétel szinte mindig kuszkus, tagine vagy nyárson grillezett hús. A nagyvárosokban szinte mindenhol találunk utcai vendéglőket, amelyek rendszerint francia vagy marokkói specialitásokat kínálnak. 

    

A körutak a nagyobb királyi városokat szokták érinteni, amelyek egykor mind nagy jelentőségű fővárosok voltak. 

Látnivalók

Marrakesh

Marrakesh a legfelkapottabb turistalátványosság Marokkóban, annak is a délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábainál. Az ország mágikus és elbűvölő kulturális központja, a királyi városok egyike. "Vörös városnak" is nevezik vörös színű városfalai miatt. Marrakesh óvárosa, Agdal- és a Menara-kertek az UNESCO kulturális világörökségének részei. A város legfőbb látványosság a Fő tér. Éjjel és nappal is hatalmas a nyüzsgés, mindenhol bazárok, kígyóbűvölők és akrobaták szórakoztatják a turistákat. Igyunk egy frissen facsart narancslevet vagy mentateát és bámészodjuk az egyik kávézó teraszáról. A helyi piac, a szuk Marokkó legnagyobb piaca. érdemes még felkeresni a Koubba Ba"adiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said Szépművészeti Múzeumot, a Koutoubia mecsetet és Marokkó világhíres botanikus kertjét, a Marjorellet. 

  

Rabat

Marokkó fővárosa egyike a négy királyi városnak. A város két részre osztható, az óvárosra és az újvárosra. Különlegessége abból ered, hogy kulturális és történelmi értékei felerészt arab, felerészt európai gyökerekből fakadnak. Rabat leghíresebb látnivalója a befejezetlen Minaret, a Tour Hassan. A királyi palota a 18. században épült, de egy évszázaddal később átalakították. 

   

Casablanca

Casablanca Marokkó legnagyobb és legfontosabb városa. Casablancát a Humphrey Bogart főszereplésével elkészült film tette híressé. Casablanca neve spanyolul "fehér házat" jelent, ez arra utal, hogy a város tele van fehér színű házakkal. A legtöbb látnivalót itt is, csak úgy, mint az arab városok nagy részében a medina, az óváros rejti. A világ egyik legnagyobb mecsete, a II. Hasszán Nagymecset, amely bizonyos időpontokban belépődíj ellenében idegenvezetővel látogatható. Csak a Mekkában található mecset nagyobb. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg. Casablanca közbiztonsága nem igazán jó, igaz a legveszélyesebb negyedekbe a turisták nem mennek, mert azokban nincs semmi nevezetesség, látnivaló. A hatóságok a központibb helyeken, a turisták által láthatott területeken egyre több helyfigyelő kamerát állít be, és ez csökkenti valamennyire a lopások, rablások kockázatát. A külvárosokat jobb kerülni, főleg sötétedés után. 

   

 

Fez

Fez Marokkó harmadik legnagyobb és legrégebbi városa. A négy marokkói királyváros közül a legrégebbi. Történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része. Ez a világ legrégebbi még ma is élő középkori belvárosa. A Fez-i egyetemet időszámításunk előtt 859-ben alapították. A marokkóiak azt állítják, hogy ez a világ legrégebbi egyeteme. Ez a legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is. Az utcák csak úgy hemzsegnek a kézművesektől, akik hagyományos módon készítik el áruikat – találhatunk itt színpompás kerámiákat, vörösréz edényeket, bőröket, hímzéseket és persze szőnyegeket, amelyekre kötelező alkudnunk. Fes híres bőr termékeit a bőrbazár (souq) ontja magából.  A cserzőműhelyek itt állnak már a középkor óta, és nem sok minden változott azóta, így aztán minden turista számára letaglózóan izgalmas élmény. 

   

Agadir

Marokkó legszebb üdülővárosa, de az Atlanti-óceán hűsítő szellői elviselhetővé teszik meleget. A dél fővárosa hat kilométer hosszú finom homokos stranddal rendelkezik, ahol több mint háromszáz napon keresztül perzsel a nap a felhőtlen égről. Ha a fürdés és az úszás után még kedvünk támad kulturális programra, keressük fel a Medina Polizziszabadtéri múzeumát fehérre meszelt, különböző stílusú természetes kőépületeivel és szűk sikátoraival. Itt találhatók a kézművesek műhelyei, különböző üzletek, éttermek és kávéházak.

    

Ouarzazate

A várost az amerikai filmipar fedezte fel magának, és azóta is különleges forgatási helyszínt biztosít a kősivatag, az Atlasz-hegység nyúlványával a háttérben. A leghíresebb Ait Ben Haddou kasbát nagyon sok filmben használták díszletként. Csak hogy párat említsünk: A Nílus gyöngye, Gladiátor, Asterix és Obelix: Kleopátra küldetés, stb. Több stúdió is működik a városban, melyek látogathatók, bár elég borsos áron. Itt van az egyik legnagyobb filmstúdió, az Atlas Studios székhelye is. A kasbák jellegzetes marokkói építmények, homok és terrakotta színben, környezetükbe illeszkedve. A kasba tulajdonképpen két dolgot is jelent: egyrészt a régi erődítményeket nevezik így, másrészt egy egész városrészt is jelenthet. A hely az UNESCO Világörökség része. 

 

Beutazási szabályok: vízum nem szükséges, beutazáskor legalább még 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezni.

Hivatalos nyelv: arab

Vallás: az iszlám államvallás

Időeltolódás: -1 óra 

Hivatalos pénznem: marrokói dirham (MAD), ennek ki és bevitele szigorúan tilos.  

Egészség: Bár a nagyvárosokban a csapvíz ivásra alkalmas, de nem ajánljuk annak vagy a belőle készült jégnek a fogyasztását. A napszúrás és a leégés veszélye jóval magasabb a hazainál, mivel a napsugárzás intenzitása nagyobb. Mindenképpen javasoljuk a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás kötését a tartózkodás idejére. 

Elektromosság: 110 V, adapter szükséges.

Régió:

Keresések eredményei
Oudaya Hotel
First Minute
starstarstar
egyéni -
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
3,1 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 17 355 Ft FM Részlet
 2018-11-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 17 355 Ft FM Részlet
 2018-11-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 17 355 Ft FM Részlet
Al Moggar Beach Club Hotel
Last minute
starstarstar
repülő egyéni Budapest
100 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

Reggeli, Félpanzió, Teljes ellátás, All inclusive
Szálloda
Értékelés:
3,6 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-21 5 nap Reggeli egyéniegyéni 20 144 Ft Részlet
 2018-10-16 5 nap Reggeli egyéniegyéni 20 144 Ft Részlet
 2018-10-17 5 nap Reggeli egyéniegyéni 20 144 Ft Részlet
Residence Igoudar
starstarstar
egyéni -
400 mTávolság a tengertől
 • Kültéri medence
 • WiFi

Önellátás, Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
3,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-31 5 nap Önellátás egyéniegyéni 22 313 Ft Részlet
 2018-09-01 5 nap Önellátás egyéniegyéni 23 863 Ft Részlet
 2018-09-02 5 nap Önellátás egyéniegyéni 23 863 Ft Részlet
TILDI
Last minute
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
400 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
5,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-14 5 nap Reggeli egyéniegyéni 23 553 Ft Részlet
 2018-09-15 5 nap Reggeli egyéniegyéni 23 553 Ft Részlet
 2018-09-16 5 nap Reggeli egyéniegyéni 23 553 Ft Részlet
Hotel El Pueblo Tamlelt
First Minute
starstarstar
egyéni -
All inclusive
Szálloda
Értékelés:
3,6 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-13 5 nap All inclusive egyéniegyéni 31 300 Ft Részlet
 2018-10-14 5 nap All inclusive egyéniegyéni 31 300 Ft Részlet
 2018-10-15 5 nap All inclusive egyéniegyéni 31 300 Ft Részlet
Hotel Farah Marrakesch
starstarstarstar
egyéni -
Félpanzió, Teljes ellátás
Szálloda
Értékelés:
3,6 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-16 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 31 920 Ft Részlet
 2018-09-27 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 31 920 Ft Részlet
 2018-09-28 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 31 920 Ft Részlet
Marhaba
starstarstar
egyéni -
300 mTávolság a tengertől
 • Kültéri medence
 • WiFi

Félpanzió, Teljes ellátás
Szálloda
Értékelés:
3,8 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-31 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 33 780 Ft Részlet
 2018-10-30 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 34 399 Ft Részlet
 2018-10-29 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 35 329 Ft Részlet
Caribbean Village Agador
Last minute
First Minute
starstarstar
repülő egyéni Budapest
All inclusive
Szálloda
Értékelés:
4,1 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-14 5 nap All inclusive egyéniegyéni 34 089 Ft Részlet
 2018-10-15 5 nap All inclusive egyéniegyéni 34 089 Ft Részlet
 2018-10-16 5 nap All inclusive egyéniegyéni 34 089 Ft Részlet
Marrakesh 4 napos egyéni városnézés
Last minute
First Minute
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-05 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 34 900 Ft-46 % FM Részlet
 2018-10-12 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 34 900 Ft-46 % FM Részlet
 2018-11-09 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 34 900 Ft-13 % FM Részlet
Bo Hotel & Spa
starstarstarstar
egyéni -
Önellátás, Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
3,7 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-01 5 nap Önellátás egyéniegyéni 37 498 Ft Részlet
 2018-09-02 5 nap Önellátás egyéniegyéni 37 498 Ft Részlet
 2018-09-03 5 nap Önellátás egyéniegyéni 37 498 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >