Ischia

Régió bővebben

Ischia Olaszország - transparent

Kínálunk 2 szállás lehetőséget árak: 22 549 Ft - 156 810 Ft.

Időjárás:

Ma Počasí v Ischia - transparent 28° C Holnap Počasí v Ischia - transparent 25 - 28° C08-20 Počasí v Ischia - transparent 25 - 28° C
08-21 Počasí v Ischia - transparent 25 - 29° C08-22 Počasí v Ischia - transparent 26 - 29° C08-23 Počasí v Ischia - transparent 25 - 28° C
08-24 Počasí v Ischia - transparent 24 - 27° C08-25 Počasí v Ischia - transparent 24 - 26° C08-26 Počasí v Ischia - transparent 23 - 26° C
Weather forecast from Yr, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Olaszországban, a Tirrén-tengeren, a Nápolyi Öbölben három csodás sziget található: Ischia, Capri, és Procida. Capri mellett, Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. A harmadik sziget, Procida pedig a legkisebb: egy festőien szép, és csendes sziget, de kevésbé látogatott.

A szigetek közül Ischia a legnagyobb: 46 km2-es területével, több mint négyszer nagyobb Caprinál. Az 58 ezer lakosú, vulkáni eredetű sziget Caprinál kedvezőbb árú szállásokat kínál, népszerűsége vetekszik vele. Szépsége Caprihoz mérhető: Capri egyszerűen csak valamivel ismertebb, és felkapottabb.

Ischián mindenfele narancs- és citromültetvények, mediterrán, és trópusi növények láthatók. A sziget napos déli részén pálmák, kókusz- és ágévéfák is. A kevésbé napos északi részen pedig gesztenyefák, ciprusok, szőlőültetvények, mandula- és olajfák nőnek. A gazdag növénytakarónak köszönhetően Ischiát zöld szigetként (Isola Verde) is emlegetik. Vulkáni eredetű termálforrásai, és iszapfürdői is jelentősek a szigetnek: a jó minőségű termálszolgáltatások miatt is rengetegen utaznak ide.

A sziget fővárosa a szigettel azonos nevű Ischia. Két részre osztható. Az egyik az Ischia Porto: egy modern kikötő ahova a kompok és a hajók érkeznek Nápolyból. A másik a régebbi rész, az Ischia Ponte. Az itt található Castello Aragonese a sziget egyik leghíresebb nevezetessége:1441-ben, sziklára épített, 133 méter magas, lélegzetelállító erődítmény. Egy Kr. e. 474-ben, görög telepesek által épített erődítmény alapjaira építették. A kilátás miatt is érdemes felkeresni. A Guevara torony szintén Ischia egyik szimbóluma: a Castello Aragonese előtt áll, annak egyik védelmi tornyának romjaira húzták fel.

A 788 m magas Monte Epomeo, már nem aktív vulkán tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre.

Sant'Angelo egy békés oázis a szigeten, igen népszerű, és igen szép hely.. Mediterrán házai rabul ejtik mindenki szívét, a sziget egyik legelbűvölőbb települése.

Forio az egyik leghíresebb település. Két csodálatos villája (Villa La Colombaia és Villa La Mortella), és azok kertjei ismert, és érdekes nevezetességek. A Forioban található Giardni Ravino is, amely egy csodálatos botanikus kert, melyben Európa egyik leggazdagabb kaktuszgyűjteménye tekinthető meg. Azon kívül pálma- olaj-, citrom- és narancsfák is

Barano egy kicsi, a turisták által ritkábban látogatott, nyugodt csendes hely.

Számos népszerű homokos (sok esetben, hasonlóan a spanyolországi Tenerife, és La Palma szigetekhez, a vulkáni eredet miatt fekete homokos) strand található a szigeten. Több fürdőhelyena termálvíz melegsége is élvezhető, ezért érdemes felfedezőútra indulni. Néhány népszerűbb, különlegesebb strandot kiemelünk: Forio strandjai a Cava dell'Isola, a fiatalok körében a legnépszerűbb strand. A szintén forioi Citara az Epomeo lábánál található, az egyik legnépszerűbb strand, a tengervíz termálvízzel keveredik.

A Saint Montano öbölben található Lacco Omeno strand különleges abból a szempontból, hogy két hegy között található. Az Ischia Pontében található Cataromana strand az egyik legszebb látványt nyújtja, valamint a termálvíznek köszönhetően itt télen is szoktak fürdeni. A Fumarole strand Sant'Angelotól 30 perc alatt gyalog, vagy vízitaxival pár perc alatt érhető el. Sokan a sziget legjobb strandjának tartják, mivel széles, hosszú, tiszta, és nem is túl zsúfolt, vulkáni eredetű, sötéthomokos strand. 

Keresések eredményei
RESIDENCE PALUMMERA
egyéni -
Önellátás
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-15 8 nap Önellátás egyéniegyéni 22 549 Ft Részlet
 2018-09-22 8 nap Önellátás egyéniegyéni 22 549 Ft Részlet
 2018-09-29 8 nap Önellátás egyéniegyéni 22 549 Ft Részlet
Hotel Tritone
starstarstarstar
egyéni -
0 mTávolság a tengertől
  • Légkondícionáló
  • Közv. tengerparton
  • Beltéri medence
  • Kültéri medence
  • WiFi
  • Gyermekbarát
  • Wellness

Félpanzió, Teljes ellátás
Szálloda
Értékelés:
5,1 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-15 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 77 475 Ft Részlet
 2018-10-16 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 77 475 Ft Részlet
 2018-10-17 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 77 475 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >