Barcelona

Régió bővebben

Barcelona Spanyolország - transparent

Kínálunk 77 szállás lehetőséget árak: 53 303 Ft - 698 000 Ft.

Időjárás:

Ma Počasí v Barcelona - transparent 26° C Holnap Počasí v Barcelona - transparent 21 - 29° C08-20 Počasí v Barcelona - transparent 21 - 29° C
08-21 Počasí v Barcelona - transparent 22 - 30° C08-22 Počasí v Barcelona - transparent 23 - 29° C08-23 Počasí v Barcelona - transparent 22 - 31° C
08-24 Počasí v Barcelona - transparent 23 - 30° C08-25 Počasí v Barcelona - transparent 23 - 28° C08-26 Počasí v Barcelona - transparent 21 - 25° C
Weather forecast from Yr, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Barcelona Észak-Spanyolország egyik legfontosabb városa, egyben Katalónia fővárosa. Spanyolország második legnépesebb városa, a Földközi-tenger partján fekszik. A katalán kormány központja, kiemelkedő egyetemi város és európai kongresszusi központ. A Földközi-tenger harmadik legfontosabb kikötővárosa. 1992-ben az Olimpiai Játékok helyszíne volt. Párizs, London és Róma után Barcelona a turisták által leglátogatottabb európai város. Kétféle spanyol verzió is létezik arról, hogy ki és mikor alapította Barcelonát. Az egyik szerint Herkules alapította 400 évvel Róma létrejötte előtt. Egy másik legenda szerint a karthagói Hamilcar Barca (Hannibál papája) alapította a várost i.e. 3. században. Barca a családneve alapján Barcino-nak nevezte el a várost.

Barcelona egy mediterrán éghajlatú város, a tél rövid és hűvös, a nyár viszont hosszú, száraz és meleg. Fagy a város területén szinte soha nincses és a hó sem gyakori jelenség. A legcsapadékosabb hónap az október, a legszárazabb pedig a július. 

A hivatalos nyelv a katalán, illetve a kasztíliai (spanyol). A katalán nem a spanyol nyelv egy dialektusa, hanem egy önálló nyelv, sok a francia jövevényszó. A katalánok közül sokan nem győzik hangsúlyozni, hogy ő bizony nem spanyolok, hanem katalánok. 

A katalánok meg vannak győződve róla, hogy övéké a legjobb konyha Spanyolországban. Katalónia tájképe elég változatos, és ennek köszönhetően nagy a választék húsokból, szárnyasokból, gyümölcsökből, zöldségekből, vadhúsokból, friss halakból, tenger gyümölcseiből. Mindenképpen érdemes kipróbálni a Samfainát, ami egy paradicsomos padlizsán és cukkini ragu, illetve a tapasokat, amelyek különféle kis falatkák. A spanyol kávé erős és kicsit keserű. A café amb llet/café con leche, amit csak reggelire isznak, fele kávéból és fele forralt tejből áll. A magyar nyilván kisebb adag kávét preferál, ez a cafe en got/en vaso, sőt inkább eszpresszót, ami a cafe solo, kis tejjel pedig café tallat/cortado.

Barcelona kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik. Mintegy 130 autóbuszjárat, 40 éjszakai buszjárat, 4 villamos vonal és 11 metróvonal van a városban. A magyar HÉV-ekhez hasonlóan Barcelonát és az agglomerációját több elővárosi vasút (Rodalies) köti össze. A taxik sárga-feketék, ezek különösen népszerűek az éjszakai közlekedésben.

Barcelonában nem csak látnivalóval és nevezetességgel van tele, hanem figyelemreméltó városrésszel is. Érdemes minimum 4 napot itt tölteni, de ha mindent meg szeretnénk nézni, a program így is nagyon rohanós lesz. 

Látnivalók

Sagrada Familia és Passeig de Gracia

A Szent Család Temploma, Antonio Gaudí mesterműve. A tervek összetettsége miatt rendkívül lassan épül. A munkálatok 1882-ben kezdődtek és a mai napig is tartanak. A tervek szerint 2026-ra lesz kész, elkészülte után a világ legnagyobb bazilikája lesz. 2005 óta az UNESCO Világörökség része, évtizedek óta turisták millióit csalogatja Barcelonába. Az építkezésre a pénzt kizárólag adományokból és belépőjegyekből finanszírozzák. A turisták megtekinthetik a belső tér egy részét, és a már kész tornyok is nyitva állnak előttük. A tornyok meglátogatásában két felvonó segít. A kereszthajó alatt található a Gaudí Múzeum. Gaudí műveit több helyen is megtekinthetjük a városban. A Passeig de Gracia egy kisvárosi hangulatú városrész a szűk utcáival, kis tereivel. Tele van teraszos bárokkal, kávézókkal. Itt található a Casa Battló és a Casa Mila, melyek Gaudí zsenialitását tükrözik. A Casa Battló szintén a Világörökség része, a Gaudí-házak közül talán a leglátványosabb. Belül csak bizonyos részek látogathatók, az első emelet, a tetőterasz és a lépcsőház. 

Las Ramblas

A Ramblas egy hosszú, 1 km-es sétálóutca, mely összeköti a Placa Catalunyát a kikötővel. Tele van kávézókkal, éttermekkel, üzletekkel. Barcelona legnyüzsgőbb utcája. Itt van a Tudományos Akadémia, az Opera és a piac is, ahová kötelező benézni! A Ramblas végén van a Kolombusz-emlékmű, amely egy 60 méteres kilátó a tetején Kolombusz szobrával. Fel lehet menni és megcsodálni a várost és a tengerpartot a magasból. 

Montjuic

Fantasztikus látványt kínál Barcelonára, a tengerre és ezért ugyancsak ajánlatos program. Libegővel felmehetünk a 17. században épült Montjuic-várba, mellette körbesétálhatjuk a hatalmas parkot. Gyerekes családoknak kiváló program. Barcelona "tüdejének" is nevezik a helyet, mivel a forgalmas város után. Itt található az 1992-es Olimpiára épített stadion és a Joan Miro Alapítvány épülete is. 

Park Güell

Egy 17 hektáros városi park Barcelona Grácia negyedében. A parkban Gaudí építészeti különlegességeit csodálhatjuk meg. Szintén a Világörökség részét képezik Gaudí épületein keresztül. A park névadója Eusebi de Güell, aki a megbízta Gaudít egy parkos kertvárosi rész kialakításával, ám az épületek közül csak kettő készült el. 

  

Nou Camp

A Nou Camp az FC Barcelona labdarúgócsapatának az otthona Barcelona városában. 1957-ben készült el és akkor a világ legnagyobb stadionja lett. Itt található Barcelona egyik leglátogatottabb múzeuma. A Barca Európa egyik legjobb futball-csapata, rajongói a világ minden tájáról érkeznek, hogy láthassák a csapat (nem hivatalos) öltözőjét és felléphessenek a gyepre a stadionban.

Ciutadella Park 

Barcelona egyik legnagyobb parkja, egy hajdani citadella helyére építették. Egyike a város kevés zöld területének. Ez ad otthont az állatkertnek, néhány múzeumnak, a katalán parlamentnek, és a Gaudi tervezte fantáziadús, barokk Cascade-szökőkútnak: szárnyas vízköpő lovakkal, kuncogó pufók kerubokkal. A parkban van még egy eklektikus épületcsoport is, amelyet az 1888-as Világkiállításra terveztek. Északra egy hatalmas Diadalív (Arc de Triomf) van, amely az expo bejárataként szolgál. Lehet itt sportolni, sétálni, üldögélni, biciklizni, kis csónakot bérelni.

Gótikus negyed

A Gótikus negyed Barcelona középkori órvárosa, területe a római korban alakult ki. A Gótikus negyed ékköve a La Seu katedrális. A középkorban nem tudták befejezni az építkezést, mert elfogyott a pénz rá. A helyiek egyszerűen "A katedrálisnak" nevezik. Itt őrzik Barcelona védőszentjének, Szent Euláliának a földi maradványait. Mindenképpen érdemes felmenni a katedrális tetejére, mert a kilátás gyönyörű, a gótikus negyed tetőteraszi kertjei is látványosak. A Gótikus negyed Barcelona talán leghangulatosabb része. Érdemes bolyongani egyet a szűk sikátorok, kis kávézók és éttermek között, római falmaradványokat is felfedezhetünk néhol. 

Montserrat 

Horrorisztikus és misztikus hegyvonulat Barcelona közelében. Nevezetessége a 880 körül épült bencés apátság, amelyben a Montserrati Szűz szentélye található.  Az apátság közúton, fogaskerekű vasúttal vagy drótkötélpályán érhető el, a hegy csúcsára siklóval lehet feljutni. A kápolnához szintén sikló visz, ahol a legenda szerint megtalálták a Montserrati Madonna szobrát. Itt található a fekete szűz gyermekével, akit csak La Morenetának neveznek. Montserrat ad otthont Európa legrégebbi fiúkórusának, az Escolaniának. Előadásaikat a bazilikában nyár és a karácsonyi ünnepkör kivételével kora délután lehet meghallgatni. 

 

 

Barcelona területén 7 strand található, ezek közül a legismertebb a Barceloneta. Ha valaki szereti a nagy kalandokat, mindenképpen ajánlatos a Barcelonától nem messze található Port Aventura. A vidámparkban több rekorder hullámvasút is van, illetve egy nagy aquapark is helyet kapott. A legkisebbek és a legnagyobbak is garantáltan élvezni fogják a programot. 

Keresések eredményei
Hotel Ramblas Barcelona
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-28 5 nap Reggeli egyéniegyéni 53 303 Ft Részlet
 2018-09-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 84 913 Ft Részlet
 2018-09-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 85 533 Ft Részlet
Rafaelhoteles Badalona
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-08-25 5 nap Reggeli egyéniegyéni 54 543 Ft Részlet
 2018-08-26 5 nap Reggeli egyéniegyéni 54 543 Ft Részlet
 2018-08-27 5 nap Reggeli egyéniegyéni 54 543 Ft Részlet
Atenea Calabria Apartements
starstarstar
egyéni -
3200 mTávolság a tengertől
  • Légkondícionáló
  • WiFi

Reggeli
Szálloda
Értékelés:
4,5 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-07 5 nap Reggeli egyéniegyéni 55 782 Ft Részlet
 2018-10-08 5 nap Reggeli egyéniegyéni 55 782 Ft Részlet
 2018-10-28 5 nap Reggeli egyéniegyéni 55 782 Ft Részlet
Barcelona/Hotel Rialto***
starstarstar
repülő Budapest
Reggeli
Szálloda
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-01-14 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 57 900 Ft Részlet
 2019-01-17 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 59 900 Ft Részlet
 2019-01-22 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 59 900 Ft Részlet
Barcelona városlátogatás (Budapest - Barcelona)
Last minute
First Minute
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-13 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 59 900 Ft-37 % Részlet
 2018-10-16 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 59 900 Ft-37 % Részlet
 2018-12-04 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 59 900 Ft-37 % FM Részlet
Villa Olimpic@ Suites
starstarstarstar
egyéni -
1100 mTávolság a tengertől
  • Légkondícionáló
  • Beltéri medence
  • Kültéri medence
  • WiFi
  • Wellness

Önellátás, Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
4,5 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-24 5 nap Önellátás egyéniegyéni 61 980 Ft Részlet
 2018-09-25 5 nap Önellátás egyéniegyéni 61 980 Ft Részlet
 2018-09-26 5 nap Önellátás egyéniegyéni 61 980 Ft Részlet
Eurohotel Diagonal Port
First Minute
Értékelés:
3,7 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-16 5 nap Reggeli egyéniegyéni 62 290 Ft FM Részlet
 2018-10-17 5 nap Reggeli egyéniegyéni 62 290 Ft FM Részlet
 2018-10-18 5 nap Reggeli egyéniegyéni 62 290 Ft FM Részlet
Barcelona/ Eurohotel Gran Via Fira****
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-17 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 62 900 Ft Részlet
 2018-11-21 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 64 900 Ft Részlet
 2018-09-21 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 69 900 Ft Részlet
4 napos városlátogatás Barcelonában
Last minute
First Minute
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-13 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 64 900 Ft-38 % Részlet
 2018-10-16 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 64 900 Ft-38 % Részlet
 2018-12-04 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 64 900 Ft-38 % FM Részlet
Hotel Derby Barcelona
starstarstarstar
egyéni -
4350 mTávolság a tengertől
  • WiFi

Reggeli
Szálloda
Értékelés:
4,5 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-08-29 5 nap Reggeli egyéniegyéni 69 418 Ft Részlet
 2018-08-30 5 nap Reggeli egyéniegyéni 69 418 Ft Részlet
 2018-08-31 5 nap Reggeli egyéniegyéni 71 587 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >