Thaiföld

Országok részlete

Thaiföld Thaiföld - transparent

Kínálunk 420 szállás lehetőséget árak: 15 805 Ft - 4 400 962 Ft.

Thaiföld délkelet-ázsiai jelentős ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl (Sziámi-öböl), nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. Alig létezik bármely más úti cél, ami olyan sok érdekességet rejt, mint Thaiföld, melyet elsősorban az itt élő emberek és a természeti szépségek tesznek egyedülállóvá. A mintegy 66 millió lakos egy emberként élteti a királyt, amelynek keleti hangulatú festményeit sokfelé megpillanthatjuk. Thaiföld fővárosa Bangkok, amely egyben a délkelet-ázsiai ország szíve. Az ország lakóinak 90%-a buddhista vallású, a maradék megoszlik az iszlám, a taoista és a keresztény vallás között. a nyaralóhelyek teljesen biztonságosak és Bangkokban, az ország egyéb turistás helyein az utazó biztonságával nincs különösebb gond. Kötelező oltás nincs előírva thaiföldi utazáshoz. Thaiföldön a higiéniai viszonyok jók. Sokkal modernebb ország, mint azt sok magyar utazó első látogatása előtt elképzeli.  Szinte minden fiatal thai lakos beszél angolul, a hivatalos thai nyelven kívül kínaiul és malajziai nyelven is megértethetjük magunkat. Thaiföld az üzletek, a forgalmas utcák és a sokoldalúság országa, ahol a szerény szívek hamar megnyílnak a turisták felé.

Észak-déli irányban hosszan elnyúló ország lévén egész Thaiföldre nézve nehéz megmondani azt, hogy mi az odautazás optimális időzítése. Függ a válasz attól, hogy a thaiföldi utazás során hová utazunk és milyen céllal. Európából a legtöbben éppen a főszezon idején (december-február) utaznak Thaiföldre, részben a téli hidegből való menekülés okán, másrészt, mert ezekben a hónapokban a klíma kevésbé csapadékos, és nincs durva hőség. Mert bizony a március és május közötti időszak egész Thaiföldön túlságosan is meleg a mi hazai éghajlathoz szokott szervezetünknek. Június-augusztus is jó időszak Thaiföld meglátogatásához. Szeptemberben és októberben sok az eső. A tengerparti nyaralás szempontjából nem árt tudni, hogy ugyanabban a hónapban más a csapadékosság a nyugai Andaman-tengeren lévő oldalon (Phuket, Phi Phi, Krabi stb.) és más a keleti Thai (Sziámi)-öböl oldalon (Ko Samui, Ko Phangan stb.).

Thaiföld hivatalos nyelve: thai

Thaiföld vallása: buddhista (95%), mohamedán (4%)

Thaiföld fizetőeszköze(i) 1 THB = 100 satang. A nemzetközi hitelkártyákat és utazási csekkeket a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. USD, utazási csekk vagy bankkártya kivitele javasolt. A külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott. Maximum 50 000 THB vihető ki az országból.

Thaiföld - beutazási feltételek

2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól.

Egészségügy Kötelezően semmilyen védooltást nem írnak elő, de javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot ez ügyben háziorvosával vagy a Nemzetközi Oltóállomással. Elektromos hálózat 220 V, 50 Hz Telefon Magyarország hívószáma Taiföldről: 00 36 vagy +36 Taiföld hívószáma Magyarországról: 00 66 vagy +66 Öltözködés Könnyű, kényelmes pamut viselet a legajánlatosabb, a nylon ruhanemű kerülendő. A hűvösebb időszakban és a hegyekbe vagy távoli nemzeti parkokba való utazáshoz pulóver szükséges. Bizonyos éttermekben és éjszakai klubokban öltöny, nyakkendő viselete kötelező. Közlekedés Balra tarts (jobb kormányos autók). Az úthálózat nagy része az elmúlt években épült ( a 36 ezer km-ből 30 ezer aszfaltozott ). A vasúti központ Bangkok, innen indul sugárszerűen a 4000 km-es sínhálózat. A belvizi hajóforgalom jelentős. Bangkoknak nagy tengeri kikötője és nemzetközi repülőtere van Étel - ital A thaiföldi konyha a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb konyhája. Megtalálhatók benne a kínai és az indiai ízvilág elemei is, melyet itt tökélyre fejlesztettek. A thaiföldiek egyszerre kis adagokat fogyasztanak, de viszonylag gyakran étkeznek. Különösen kedvelik a csípős ételeket. Ha ellátogat egy helyi étterembe, minden ételt egyszerre tálalnak fel és felváltva fogyasztják őket (az édes ételeket a csipős fogásokkal együtt szervírozzák, hogy az erős falatokat enyhítsék). Természetesen megtalálhatóak a nemzetközi konyha ismert ételei is, a szállodák többségében ezek is szerepelnek az étlapon. A színvonalasabb éttermekben egyaránt kínálnak európai, levantei, ázsiai és keleti ételeket is. Borravaló A borravalót mindenki szívesen fogadja, a buszsofőrök, idegenvezetők és a szálloda személyzete is. Szokásos mértéke a bárokban és éttermekben a számla végösszegének 10%-a.

Hasznos tanácsok A csapvíz nem iható, még fogmosásra sem alkalmas! Javasoljuk a palackozott víz fogyasztását. Felhívjuk szíves figyelmét a szokatlan éghajlati körülményekre, a magas homérsékletre és páratartalomra. Éppen ezért az érkezés utáni elso napokban kerülje a test túlzott megterhelését és az is nagyon fontos, hogy folyamatosan megfelelo mennyiségu folyadékot vegyen magához. Kérjük, hogy a zsíros ételek helyett inkább könnyueket válasszon. Kerülje a túlzott alkoholfogyasztást! Ügyeljen a borére, ne maradjon hosszú ideig napon. Úszásnál és búvárkodásnál figyeljen arra, hogy vállai védve legyenek.

A Sziámi-öbölben fekvő Pattaya igazi szórakózóközpont harsány éjszakai élettel. Koh Samuin, Thaiföld harmadik legnagyobb szigetén több, mint 20 strandon élvezhetjük a tengert és a napsütést. Phuket, melyet a zöld gyöngyszemnek is neveznek igazi paradicsom a pihenésre vágyóknak és a vízi sportok szerelmeseinek. Bangkok, (thai nyelven: az angyalok városa), nyüzsgő metropolisz, mely Thaiföld fővárosa és legnagyobb városa is egyben. Bangkok ma az ország szellemi, kulturális, diplomáciai, kereskedelmi és oktatási központja, bővelkedik csodálatosabbnál csodálatosabb látnivalókban. Bangkok látnivalóiból nemcsak a modern felszereltséget, hanem az egyedülálló kulturális kincseket is a látogatók elé tárja. Délkelet-Ázsia szívében Thaiföldet soha nem gyarmatosították, így érintetlenül megőrizte sajátos kultúráját és annak örökségét. A városban közel 400 gyönyörű buddhista templom található, melyet csodálatos paloták és felhőkarcolók tarkítanak. A Chao Phraya folyó " River of Kings " mentén - mely a városon át kanyarog-, és annak csatornáin jelen van a hagyományos életmód. Ezért érdemes egy kirándulást tenni a vizek mentén, a különböző csatornákon, hogy egy pillanatra visszacsöppenjünk a régi Bangkokba.

Az 1782-ben épült Királyi Palota Bangkok legnépszerűbb látványossága, ami nem is csoda, hiszen sokan kíváncsiak arra, hogy hol laktak évszázadokon keresztül a thaiföldi király család tagjai. Jelenleg a királyi család már máshol lakik, de az UNESCO Világörökség részét képező Királyi Palotát azóta is használják hivatalos rendezvények alkalmával. A királyi palota minden nap nyitva van, méghozzá 08:30 és 16:30 között.

A világ legnagyobb tömör arany Buddha szobrát csodálhatjuk meg, ha ellátogatunk az Arany Buddha Templomába, más néven Wat Trimitbe Bangkok Chinatown városrészében. A 3 méter magas, 5 és fél tonna súlyú, Szúkhóthaj-stílusban készült arany buddha tiszteletet parancsolóan magasodik a szentélyben. A szobor keletkezési idejét a 13-14. századra teszik. Sokáig nagy becsben tartották a szobrot, majd rablástól tartva befedték gipsszel. Valódi arany mivolta tehát évszázadokon keresztül rejtve volt. Egészen 1955-ig, amikor egy kötél segítségével felemelték a szobrot, hogy áthelyezzék, ám a kötél nem bírta a súlyt, így a szobor nagy robajjal a földre zuhant, és megrepedt rajta a gipsz. Ekkor jöttek rá, hogy bizony a gipszréteg alatt 18 karátos arany rejtőzik. Amikor a templomot látogatjuk, számítsunk arra, hogy a belépés előtt le kell majd vennünk a cipőnket. A templomot egyébként csodálatosan tisztán és jó állapotban tartják, ami a látogatók számát tekintve igazán nagy szó. Nyitva tartás: H-P, 9:00-17:00. Érdemes nyitásra érkezni, hogy valamivel kisebb legyen a tömeg, mint a nap további részében. Bangkok legtöbbet fotózott nevezetessége az Alkonyat Temploma, amely kivilágítva az egyik legmaradandóbb élményünk lesz Bangkokból. A 18. században épült templom egy középső toronyból és négy, kisebb toronyból áll. A 70 méter magas középső tornyot színes üvegek és kínai porcelán díszítik. Érdekesség, hogy a Smaragd Buddhát itt tartották egy ideig. Vállalkozhatunk a lépcsők megmászására, hogy megcsodálhassuk a kilátást a Templom két teraszáról. 

Régió:

Keresések eredményei
Phuket Graceland Resort & Spa
Last minute
First Minute
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
50 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
5,4 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 56 712 Ft FM Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 56 712 Ft FM Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 56 712 Ft FM Részlet
Jomtien Palm Beach
Last minute
First Minute
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
100 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
4,4 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-16 5 nap Reggeli egyéniegyéni 30 990 Ft FM Részlet
 2018-09-17 5 nap Reggeli egyéniegyéni 30 990 Ft FM Részlet
 2018-09-18 5 nap Reggeli egyéniegyéni 30 990 Ft FM Részlet
Pattaya Garden Resort
First Minute
starstar
egyéni -
550 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence

Reggeli
Szálloda
Értékelés:
3,6 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-16 5 nap Reggeli egyéniegyéni 15 805 Ft FM Részlet
 2018-09-17 5 nap Reggeli egyéniegyéni 15 805 Ft FM Részlet
 2018-09-18 5 nap Reggeli egyéniegyéni 15 805 Ft FM Részlet
Karona Resort
starstarstar
egyéni -
Reggeli
Szálloda
Értékelés:
4,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-17 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 214 Ft Részlet
 2019-04-18 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 214 Ft Részlet
 2019-04-19 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 214 Ft Részlet
The Leaf on The Sands by Katathani Collection
starstarstarstar
egyéni -
500 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
5,1 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 214 Ft Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 214 Ft Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 214 Ft Részlet
Best Western Phuket Ocean Resort
First Minute
starstarstar
repülő egyéni Budapest
300 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
5,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 834 Ft FM Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 834 Ft FM Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 19 834 Ft FM Részlet
Sudala Beach Resort
Last minute
First Minute
starstarstar
repülő egyéni Bécs, Budapest
100 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
4,5 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 21 074 Ft FM Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 21 074 Ft FM Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 21 074 Ft FM Részlet
Khao Lak Sunset Resort
starstarstar
egyéni -
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Kültéri medence

Reggeli
Szálloda
Értékelés:
5,2 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 21 693 Ft Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 21 693 Ft Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 21 693 Ft Részlet
Patong Lodge
First Minute
starstarstar
egyéni -
Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 23 243 Ft FM Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 23 243 Ft FM Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 23 243 Ft FM Részlet
Khao Lak Palm Beach Resort
Last minute
First Minute
starstarstarstar
repülő egyéni Bécs, Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
4,8 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-30 5 nap Reggeli egyéniegyéni 23 863 Ft FM Részlet
 2019-04-29 5 nap Reggeli egyéniegyéni 24 483 Ft FM Részlet
 2019-04-28 5 nap Reggeli egyéniegyéni 25 102 Ft FM Részlet

egyéb ajánlatok >