Bangkok

Régió bővebben

Bangkok Thaiföld - transparent

Kínálunk 105 szállás lehetőséget árak: 32 540 Ft - 4 400 962 Ft.

Időjárás:

Ma Počasí v Bangkok - transparent 30° C Holnap Počasí v Bangkok - transparent 26 - 30° C08-20 Počasí v Bangkok - transparent 25 - 28° C
08-21 Počasí v Bangkok - transparent 26 - 31° C08-22 Počasí v Bangkok - transparent 25 - 29° C08-23 Počasí v Bangkok - transparent 25 - 30° C
08-24 Počasí v Bangkok - transparent 25 - 30° C08-25 Počasí v Bangkok - transparent 25 - 28° C08-26 Počasí v Bangkok - transparent 26 - 29° C
Weather forecast from Yr, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Bangkok, 1782 – ben lett Thaiföld fővárosa.  Itt él a thai lakosság több, mint 10 %-a, mivel Thaiföld legfontosabb metropoliszáról van szó. Sok stílus keveredik, azonban a hagyományos thai kultúra teszi ki a legnagyobb részét az építészetben és a kultúrában is. A hagyományos és a modern stílus ötvözete Bangkokban sok helyen észrevehető. Például a kis meditációs házak a bankok és az üzleti központok tetején. Ahhoz képes, hogy milyen óriási a főváros, elég sok nyugodt, csendes helyet is lehet találni, például egyben a város 4OO wat-ja (templom-kolostor) közül. A legfontosabbak a Wat Phra Kaew, a Wat Pho, a Wat Traimit, de látni kell a királyi palotát, az Arany Buddha templomot, a Wat Sai úszópiacot és a Saovabha intézet kígyófarmját is. 

A bangkoki közlekedést nehezebb elkerülni, mint részt venni benne. Thaiföld összes főbb busz- és vasúthálózata itt végződik. A főváros buszközlekedése hatékony lehetne, ha a forgalom nem lenne olyan lassú (csúcsidőben átlag 13 km óránként). A taxik többnyire taxiórával felszereltek, és nem túl drágák, a tuk-tuk nevű háromkerekűk sem sokkal olcsóbbak, de az az előnyük, hogy a lassú forgalom miatt könnyű a le- és felszállás. A legjobb város-repülőtér összeköttetés pedig a vonat, csak fél órába telik, míg busszal vagy taxival ez három órát is igénybe vehet.

Az úszó piacok régen fontos szerepet töltöttek be, mára azonban a legtöbb úszó piacmár csak turisztikai attrakcióként szolgál főként Thaiföldön, Vietnamban ésIndonéziában. A 19. században még számos úszó piac volt Bangkokban és a környékén, de mostanra csak néhány maradt meg, ezek közül a legnagyobb és leglátványosabb a Damnoen Saduak. Bangkoktól kb. 100 kilométerre, dél-nyugatra található a leghíresebb úszó piac, Damnoen Saduak, ahol a turisták betekintést nyerhetnek az itt élők mindennapjaiba. Az úszó piacokon reggelente több száz csónak indul útjára, hogy friss gyümölcsöt és zöldséget, színes szalmakalapokat, emléktárgyakat, kész ételeket, vagy éppen frissen sütött helyi specialitásokat kínáljanak a szintén csónakkal közlekedő vásárlóknak és az ide látogató turistáknak. A csatornákat a parton magas cölöpökre épített lakóházak, kókuszpálma ültetvények és éttermek szegélyezik, melyeknek oldalából nyíló standokról árulják a portékáikat, míg a csatornán kis keskeny, lapos csónakokban nők ülnek, nagy szalmakalappal fejükön, színes ruhában és fel-alá evezve kínálják a felhalmozott áruikat. Főleg a helyi őstermelők friss gyümölcseit, zöldségeit árulják, többek közt banánt, papayát, mangót, ananászt, kókuszdiót, rambutant, pomelót, és guavát.

                

 

A várost közel 400 nagyon szép és elbűvölő buddhista templom, csodálatos paloták, csillogó felhőkarcolók, klasszikus táncünnepségek, óriási bevásárlóközpontok tarkítják. A Chao Phraya folyó " River of Kings " mentén - mely a városon át kanyarog-, és annak csatornáin jelen van a hagyományos életmód. Ezért érdemes egy kirándulást tenni a vizek mentén, a különböző csatornákon, hogy egy pillanatra visszacsöppenjünk a régi Bangkokba. Egy kis ízelítő Bangkok nevezetességeiből: 

Wat Arun

Buddhista templom, mely Thaiföld sok nevezetessége közül az egyik legismertebb. Taksin király uralkodása alatt a kolostort Wat Chaeng-nek hívták. A Rattanakosin időszakban IV. Rama átnevezte a kolostort Hajnal Templommá és elrendelte, hogy II. Rama király emlékét a központi csarnokban lévő buddha kép talapzata alá állítsák. A templom fő jellemzője a 70 méter magas központi nagy torony, mely több ezer darab színes kínai porcelánnal van díszítve. Nagyon keskeny és magas lépcső vezet a központi torony erkélyére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Chao Phraya folyóra.

Wat Pho 

Wat Pho ( Fekvő Buddha temploma ) a világ leghíresebb, Bangkok legöregebb és legnagyobb temploma. I Rama király építtette több mint 200 évvel ezelőtt. Wat Pho-t az első oktatási központnak, de „Thaiföld első egyetemének” is szokták hívni. A templom komplexum több mint 80 ezer négyzetméteres területen fekszik, melyben több mint ezer buddha ábrázolás található. A Wat Pho komplexuma fallal van két területre osztva. A déli területen van egy működő buddhista kolostor, mely a szerzetesek lakóhelye és iskolája. Az északi területen található a hatalmas fekvő buddha és a masszázs iskola. Az igazgyöngyökkel kirakott talapzaton fekvő buddha 43 méter hosszú és 15 méter magas, jobb karjával a fejét támasztja. 3 méter magas és 4,5 méter hosszú talpán 108 gyöngyberakásos buddha ábrárzolás látható, melyekről megismertetik az igazi buddha. A templomon kívül van 91 sztúpa, 4 csarnok és egy központi szentély. A kisebb sztúpák tartalmazzák a királyi családok hamvait.

Királyi Palota (Grand Palace)

A Királyi Palota meglátogatása az egyik legjobb módja annak, hogy elmerüljön a thai kultúrában. Az épületegyüttest 1782. május 06-án kezdte építtetni I Rama király. A palota volt Sziám királyainak lakóhelye. A jelenlegi uralkodó, Bhumibol Adulyadej király (Rama IX) már nem ebben a palotában, hanem a Chitralada Palotában tartózkodik, de a mai napig használják a Királyi Palotát hivatalos eseményekkor. Minden évben számos királyi rendezvényt tartanak a palota falai között. A palota komplexum nagyjából téglalap alakú, együttes területe 218.400 négyzetméter és négy fal veszi körül. Területén helyezkedik el a Smaragd Buddha temploma is. A több mint 200 év alatt az uralkodó királyok nem egységes stílusban építettek hozzá a palotához, így aszimmetria és eklektikus stílus jellemzi. A palota épületei funkcióik szerint négy nagy csoportba oszthatóak. Az első a Wat Phra Kaew, mely a király vallási temploma. A második a királyi ünnepségeket magába fogadó Chakri Maha Prasat csarnok. A harmadik a Borom Phiman kúria, mely a király és a vendégek székhelye, ide turisták nem léphetnek be. A negyedik épület a személyzeté és a kormányhivataloké.

 Királyi Bárkák Múzeuma 

A múzeumban 8 fantasztikus egyedi mintákkal díszített bárka látható, melyeket csak a folyón tartott ünnepi felvonulásokkor használnak. Felejthetetlen látvány, amikor a buddhista böjt végén ( október-november ) Kathin szertartáskor az 50 méter hosszú, díszes hajó, kíséretével együtt viszi a királyt. A legfontosabb a hajók közül a Suphannahong, mely a király személyes bárkája. A Saphannong név jelentése: "Arany Hattyú", melynek az orrát egy hatalmas hattyú feje díszíti és egy darab fából készült. A többi bárkán is különböző hindu-buddhista istenségek mitológiai alakzatai láthatóak, úgy mint a Naga ( tengeri kígyó ) vagy a Garuda ( Vishnu madár ). Használaton kívül a dokkokban állnak a bárkák.

Smaragd Buddha Temploma 

A templom a Királyi Palota komplexumában található, egyike a világ nagy nevezetességeinek. A Smaragd Buddha Temploma 1782-ben épült, amikor I. Rama király Ayutthayából Bangkokba költöztette a fővárost. Thaiföldön az egyik legszebb templomnak tekinthető. Elegánsan berendezett, mely hasonlít a régi fővárosban, Ayutthayában lévő templomokhoz. A tetőt narancssárga és zöld csempe díszíti, a pillérek márványból készültek. A bejárat őrzését mindkét oldalon egy-egy 5 méter magas mitikus óriás szobor látja el. A főépület ad otthont a névadó, ragyogóan zöld színű smaragd buddha szobornak, mely 66 centiméter magas, szélessége 48 centiméter. A 11 méter magas aranyozott oltár tetején a buddha jóga ülésben helyezkedik el, felette kilenc emeletes esernyő. Annak ellenére, hogy a buddha mérete kicsi, ez a thai emberek egyik legfontosabb szentje. A Smaragd Buddha Templomában a többi templomtól eltérően, nem laknak szerzetesek.

Keresések eredményei
Royal Benja
First Minute
starstarstar
repülő egyéni Bécs, Budapest
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence

Reggeli
Szálloda
Értékelés:
4,7 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-16 5 nap Reggeli egyéniegyéni 32 540 Ft FM Részlet
 2018-09-17 5 nap Reggeli egyéniegyéni 32 540 Ft FM Részlet
 2018-09-18 5 nap Reggeli egyéniegyéni 32 540 Ft FM Részlet
Narai
First Minute
starstarstar
egyéni -
23850 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli
Szálloda
Értékelés:
4,5 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 38 738 Ft FM Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 38 738 Ft FM Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 38 738 Ft FM Részlet
Manhattan
starstarstar
repülő egyéni Bécs, Budapest
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
3,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 45 246 Ft Részlet
 2018-11-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 45 246 Ft Részlet
 2018-11-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 45 246 Ft Részlet
Ibis Bangkok Riverside
starstarstar
repülő egyéni Budapest
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli
Szálloda
Értékelés:
4,8 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 48 965 Ft Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 48 965 Ft Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 48 965 Ft Részlet
Aetas Lumpini
First Minute
starstarstarstar
egyéni -
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
5,3 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 67 249 Ft FM Részlet
 2018-11-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 67 249 Ft FM Részlet
 2018-11-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 67 249 Ft FM Részlet
Siam@Siam Design Hotel Bangkok
First Minute
starstarstarstar
egyéni -
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Önellátás, Reggeli
Értékelés:
5,3 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Önellátás egyéniegyéni 68 488 Ft FM Részlet
 2019-04-02 5 nap Önellátás egyéniegyéni 68 488 Ft FM Részlet
 2019-04-03 5 nap Önellátás egyéniegyéni 68 488 Ft FM Részlet
Centara Watergate Pavillion
First Minute
starstarstarstar
egyéni -
 • Légkondícionáló
 • WiFi
 • Wellness

Reggeli
Szálloda
Értékelés:
6,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 68 798 Ft FM Részlet
 2019-04-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 68 798 Ft FM Részlet
 2019-04-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 68 798 Ft FM Részlet
Hua Hin Marriott Resort & Spa
First Minute
starstarstarstarstar
egyéni -
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
5,6 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-22 5 nap Reggeli egyéniegyéni 71 587 Ft FM Részlet
 2019-04-23 5 nap Reggeli egyéniegyéni 71 587 Ft FM Részlet
 2019-04-24 5 nap Reggeli egyéniegyéni 71 587 Ft FM Részlet
Banana Fan Sea Samui
starstarstarstar
egyéni -
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
5,7 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-01 5 nap Reggeli egyéniegyéni 77 475 Ft Részlet
 2018-12-02 5 nap Reggeli egyéniegyéni 77 475 Ft Részlet
 2018-12-03 5 nap Reggeli egyéniegyéni 77 475 Ft Részlet
Anantara Riverside Bangkok Resort
First Minute
starstarstarstarstar
egyéni -
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness

Önellátás, Reggeli
Szálloda
Értékelés:
5,8 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-01 5 nap Önellátás egyéniegyéni 79 955 Ft FM Részlet
 2019-04-02 5 nap Önellátás egyéniegyéni 79 955 Ft FM Részlet
 2019-04-03 5 nap Önellátás egyéniegyéni 79 955 Ft FM Részlet

egyéb ajánlatok >