Törökország

Országok részlete

Törökország Törökország - transparent

Kínálunk 546 szállás lehetőséget árak: 43 890 Ft - 10 112 037 Ft.

Törökország évről évre egyre népszerűbb az utazni vágyók körében. Varázsa nem véletlen, hiszen az oda utazó turisták szolgáltatások széles skálájából választhatnak. Földrajzi adottságait tekintve a Riviéra egyaránt rendelkezik homokos, aprókavicsos, kavicsos valamint sziklás partokkal, sík területekkel és csodálatos hegyekkel. A sportok szerelmesei is kedvükre választhatnak a különféle vízisportok közül, elmehetnek biciklizni vagy kirándulhatnak a hegyekbe, golfozhatnak, quadozhatnak, részt vehetnek dzsip szafarikon vagy különféle hajókirándulásokon.

Törökország-Utazasitipp.huTörökország-Utazasitipp.hu

Törökországban járva érdemes picit elmélyedni a török konyha rejtelmeiben, feltétlenül meg kell kóstolni a különféle pidéket (hosszúkás formájú pizza különféle töltelékekkel, mint például sajt vagy darálthús), a kebabok különböző változatait, köftét (fasírtféleség). A török édességek felett sem szabad szemet hunyni, az egyik talán legismertebb a baklava. Az italok közül tipikus török ital az ayran, mely joghurtból, vízből és sóból készül. Étkezés után vagy csak betérvén egy üzletbe is kellemes elfogyasztani egy csésze török feketeteát vagy kávét. Az alkoholos italok közül a törökök nemzeti itala a raki, mely egy 45-50 %-os alkoholtartalmú ánizspálinka.

Törökországot három oldalról tenger határolja: Fekete-tenger, Égei-tenger és a Földközi-tenger. Keleti tájai sokkal rejtettebb, titokzatosabb világot őriznek, mint a nyugati vidékek. Havas hegycsúcsok, kietlen, végeláthatatlan hegyormok a Taurus hegységben, buja, zöld erdők és a valószínűtlenül gyönyörű tengerparti részek. Egykori királyságok, fejlett civilizációk földje, a Biblia világa elevenedik meg előttünk, mely ezer szállal kötődik a magyar történelemhez. Utazni Törökországban mesés, erre már Nagy Sándor is rájött. Számtalan római-, görög kulturális emlék és a káprázatosan szép természeti látnivalók kápráztatják el a Törökországba látogatót.

Törökország-Utazasitipp.hu

Közlekedés:

Törökországban a legfontosabb közlekedési módok az autóutak, valamint a vízi közlekedés. A sokáig háttérbe szoruló vasútnak új lendületet adott a készülőben a nagysebességű vasút építése. A nagyvárosi közlekedésben még mindig a személyautók dominálnak a tömegközlekedés helyett, ezen igyekeznek javítani, például új villamospályák és metrók építésével. Különösen Isztambul és Ankara tömegközlekedése fejlődik rohamosan. A szárazföldi és vízi közlekedés mellett egyre nagyobb teret kap a légi közlekedés is, az állami tulajdonú Turkish Airlines légitársaság mellett az országnak két nagy, magánkézben lévő légitársasága is van, az Onur Air és az AtlasJet, amelyek főleg belföldi szállítással foglalkoznak. Az ország legnagyobb repülőtere az isztambuli Atatürk reptér.

Törökország-Utazasitipp.huTörökország-Utazasitipp.hu

Törökország bővelkedik a védett területekben, ugyanis itt kilenc világörökségi helyszín található, ebből kettő kulturális/természeti (Pamukkale és Göreme Nemzeti Park/Kappadókia), hét pedig kulturális jellegű. Ezek közé tartoznak Isztambul történelmi negyedei, a divriği nagymecsete és kórháza, Hattusa (a hettiták egykori fővárosát), a Nemrut-hegy szobrai, Xanthos és Letoon ókori városai, Safranbolu házai és Trója.

Törökország ókori történelmének sokszínűsége miatt az ország szinte minden területén találhatunk múzeumokat. Csak Isztambulban harmincnál több múzeum fedezhető fel, ezek közül is kiemelkedik a Topkapı palota, az Isztambuli Archeológiai Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Török és Muszlim Művészetek Múzeuma. Ankara ad otthont Atatürk hatalmas emlékművének, Anıtkabirnak, valamint az értékes leletekkel zsúfolt Anatóliai Civilizációk Múzeuma, Antalya a híres Régészeti Múzeumnak. Érdekes lehet még az epheszoszi archeológiai múzeum, a Konyai Mevlana Múzeum és a bodrumi Vízalatti Archeológiai Múzeum is.

Törökország-Utazasitipp.huTörökország-Utazasitipp.hu

Törökország Európa legnépszerűbb turista célpontjai közé tartozik. Főként az úgynevezett „török riviéra”, azaz az Égei-tenger és a Földközi-tenger partján, ahol 8000 kilométernyi homokos tengerparton fekvő üdülővárosok és falvak helyezkednek el. A nyári szezon itt már április végén elkezdődik és egyes helyeken egészen október végéig tart, a kedvező időjárási viszonyoknak köszönhetően.

 A leglátogatottabb üdülőváros Antalya, de kedvelt még Alanya, Kemer, Belek, Side, Marmaris, a festői szépségű Fethiye, Bodrum és Çeşme is. Antalya külön érdekessége, hogy a várost gyűrűként körülölelő Toros-hegységben télen síelési lehetőség is adott, ami után a csodálatos tenger várja a kikapcsolódni vágyókat.

A híres riviérai városokon kívül az egyik legnépszerűbb úticél Isztambul, az ország kulturális fővárosa. Itt számos ókori, középkori és újkori látnivaló várja a turistákat, gazdag a kultúrája és híres az éjszakai élete is, megannyi szórakozóhellyel, étteremmel és pubbal. Kedvelt célpontok még az ókori görög maradványokat kínáló városok, mint például Trója, İzmir, Efeszosz, illetve a világon egyedülálló méretű, hófehér mészkőmedencéiről és gyógyvízéről híres Pamukkale. Az ország belsejében húzódó, barlang- illetve föld alatti lakásrendszeréről híres Kappadókia is vonzza a látogatókat.

Törökország-Utazasitipp.hu

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:

Magyar állampolgárok 2014. február 9-től vízummentesen léphetnek be és tartózkodhatnak Törökország területén. A tartózkodás időtartama összevonva is legfeljebb 90 nap lehet 180 napon belül, azaz vízummentesen egyszerre legfeljebb 90 nap tölthető el Törökországban. A vízummentes beutazás turista és üzleti célú belépésre vonatkozik (üzleti tárgyalások folytatása, konferencia- és vásárlátogatás). Turistaként - tehát vízummentesen - léphetnek be a sport vagy kulturális eseményeken történő szereplés céljávalutazók is, amennyiben törökországi tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot. A tanulmányi céllal utazók vízummentesen beléphetnek az országba, de Törökországban tartózkodási engedélyt kell kérniük.

Nyomatékosan felhívjuk a Törökországba utazó magyyar állampolgárok figyelmét, hogy az országba kizárólag érvényes útlevél birtokában léphetnek be. Vízummentes beutazás esetén az útlevélnek a belépéstől számított legkevesebb 150 napig érvényesnek kell lennie (a 90 napos vízummentességi időszak alatt + 60 napig).

Vízummal való belépés esetén az útlevélnek a vízum lejárta után 60 napig érvényesnek kell lennie. A külföldi állampolgároknak olyan érvényes útlevéllel, vagy egyéb hivatalos úti okmánnyal kell rendelkezniük, amelybe a határőrség belépő, illetve kilépő bélyegzőt tud elhelyezni, ellenkező esetben nem lehet belépni Törökország területére.

Az ideiglenes magánútlevéllel Törökországba belépő magyar állampolgárok vízumkötelezettek. Érvénytelen útlevéllel magyar állampolgárok Törökország határait nem léphetik át.

Az érvénytelen vagy a belépéskor 150 napnál rövidebb érvényességű útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal belépni szándékozó magyar állampolgárokat a török hatóságok minden esetben visszafordítják. Törökországban több nemzetközi repülőtéren nincs tranzitzóna, ezért ha a magyar állampolgár visszafordítására ilyen repülőtéren kerül sor, akkor elhelyezésük zárt helyen vagy rendőrségi fogdában történik. Ezen eljárásokba illetékesség híján a magyar külképviselet nem avatkozhat be, segítséget nyújtani nem áll módjában, az ilyen esetekről a török hatóság egyáltalán nem tájékoztatja külképviseleteinket.

Vízum felvétele szükséges, amennyiben az utazás célja:

 • munkavállalás,
 • kutatás,
 • hivatalos tehergépkocsi vezetők beutazása,
 • turista és egyéb csoportokat szállító autóbusz vezetők beutazása,
 • speciális tevékenység folytatása (pl. régészet),
 • filmforgatás, illetve
 • hegymászás az egyes különleges engedélyt igénylő hegységekben (pl. Ararat)

A vízumkérelmet a Török Köztársaság budapesti nagykövetsége konzuli osztályán kell benyújtani. Elérhetőségük: 1062 Budapest, Andrássy út 123, telefon: 478 91 30, fax.: 344 51 43, e-mail: budapest@turkishembassy.hu, honlap: www.budapeste.be.mfa.gov.tr, valamint 2016. január 5- től az alábbi internetes felületen: www.evisa.gov.tr (e-Visa) is kérelmezhető a beutazási engedély. A török vízum típusokkal kapcsolatosan itt tájékozódhat: www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa.

Régió:

Keresések eredményei
Titanic Deluxe Belek
Last minute
starstarstarstarstar
repülő Budapest, Debrecen
900 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Gyermekbarát
 • Wellness
 • Vízicsúszdák
 • Sport lehetőségek

All inclusive, Ultra all inclusive
Szálloda
Értékelés:
5,4 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-18 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 292 225 Ft Részlet
 2018-09-19 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 292 225 Ft Részlet
 2018-09-08 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 294 900 Ft Részlet
Sunis Kumköy Beach Resort & Spa
Last minute
starstarstarstarstar
repülő Szliács, Kassa, Budapest, Debrecen
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Gyermekbarát
 • Wellness
 • Vízicsúszdák
 • Sport lehetőségek

Ultra all inclusive
Szálloda
Értékelés:
5,7 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-21 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 204 078 Ft Részlet
 2018-10-24 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 204 078 Ft Részlet
 2018-10-17 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 217 374 Ft Részlet
Sueno Deluxe Belek
Last minute
starstarstarstarstar
repülő Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Gyermekbarát
 • Wellness
 • Vízicsúszdák
 • Sport lehetőségek

Ultra all inclusive
Szálloda
Értékelés:
5,6 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-31 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 281 868 Ft Részlet
 2018-10-17 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 304 899 Ft Részlet
 2018-10-21 8 nap Ultra all inclusive repülőrepülőBudapest 304 899 Ft Részlet
Batihan Aparthotel
autóbusz egyéni -
All inclusive
Apartmanok
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-29 8 nap All inclusive egyéniegyéni 43 890 Ft Részlet
 2018-10-06 8 nap All inclusive egyéniegyéni 43 890 Ft Részlet
 2018-09-08 8 nap All inclusive egyéniegyéni 54 890 Ft Részlet
Körutazás: Lykia partvidéke
Értékelés:
0,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-16 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 59 990 Ft Részlet
 2018-11-23 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 59 990 Ft Részlet
 2018-11-02 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 69 990 Ft Részlet
Caretta Beach Hotel
Last minute
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest, Debrecen
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Gyermekbarát
 • Wellness
 • Vízicsúszdák
 • Sport lehetőségek

All inclusive
Szálloda
Értékelés:
4,9 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-01 5 nap All inclusive egyéniegyéni 60 431 Ft Részlet
 2018-10-02 5 nap All inclusive egyéniegyéni 60 431 Ft Részlet
 2018-10-03 5 nap All inclusive egyéniegyéni 60 431 Ft Részlet
Doris Aytur
Last minute
starstarstar
repülő Szliács, Kassa, Budapest
50 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Gyermekbarát
 • Wellness
 • Vízicsúszdák

Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
4,4 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-10 8 nap Félpanzió repülőrepülőBudapest 68 945 Ft LM Részlet
 2018-10-06 8 nap Félpanzió repülőrepülőBudapest 77 124 Ft LM Részlet
 2018-10-03 8 nap Félpanzió repülőrepülőBudapest 79 924 Ft LM Részlet
NERGOS VILLA GIZEM HOTEL
Last minute
starstarstar
repülő Szliács, Budapest
Reggeli, Félpanzió, Teljes ellátás
Szálloda
Értékelés:
4,4 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-10 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 71 200 Ft LM Részlet
 2018-10-03 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 74 127 Ft LM Részlet
 2018-10-06 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 74 127 Ft LM Részlet
Wien Hotel
starstarstar
repülő Budapest
50 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Kültéri medence
 • WiFi

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
4,5 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-16 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 77 990 Ft Részlet
 2018-10-17 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 77 990 Ft Részlet
 2018-10-21 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 77 990 Ft Részlet
Hotel Eftalia Aytur
starstarstar
repülő Budapest
50 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness

Reggeli, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
4,9 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-16 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 81 110 Ft Részlet
 2018-10-17 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 81 110 Ft Részlet
 2018-10-21 8 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 81 110 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >