Tunézia

Országok részlete

Tunézia Tunézia - transparent

Kínálunk 108 szállás lehetőséget árak: 30 681 Ft - 761 900 Ft.

Tunézia vagy Tunisz (arabul تونس), hivatalosan a Tunéziai Köztársaság (الجمهرية التونسية) ország Észak-Afrika mediterrán tengerpartján. Nyugatról Algéria, délkeletről Líbia határolja. Az ország területének 45%-át a Szahara homokja borítja. A megmaradó terület megművelhető. A vidék már az ókorban is fontos volt; először Karthágó városa jött létre Tunézia földjén, majd később a Római Birodalom része lett. Az ország fővárosa Tunisz.

Tunézia Észak-Afrikában található, Líbia és Algéria között. Az ország területének fele a mediterrán tengerparti sávba sorolható (250–500 mm éves csapadékkal), míg maradék a Szahara része. Hegyvidékeket általában északon találhatunk; a klíma itt mérsékelt, enyhe, esős telekkel, és forró, meleg nyarakkal. Homoksivatag Dél-Tunéziában található.
Vízrajz

Jellegzetes képződmény a chott. A szó olyan tavat jelöl, amelyik az év legnagyobb részében, vagy akár több éven át is száraz. A mederben földutakat is kijárhatnak az arra járók. Néha viszont jön az eső és a meder megtelik vízzel - rövid időre, míg elpárolog. Ilyen nagy, száraz tavak láncolata húzódik a Szahara északi peremén Algériától a tengerig.

Tunéziában az UNESCO a következő helyszíneket nyilvánította kulturális világörökséggé:

Tunisz medinája - hagyományos óváros Tunisz városban;
Karthágó romjai - az ókori Karthágó fővárosának maradványai;
Az el-Dzsemi amfiteátrum a rómaiak jelenlétének emléke;
Kerkaván pun városa és nekropolisza (temetője);
Szúsza medinája (óvárosa);
El-Kajraván;
Dugga/Szugga.

  Karthago romjai

 

Kultúra

Tunézia lakossága igen toleráns, a külföldiekkel szemben kifejezetten barátságos. A nagyvárosok egyre inkább európai normákkal jellemezhetők. Az arab világban szinte egyedülállóan liberális közfelfogásnak, az iszlám világi felfogásának köszönhetően a helyi fiatal párok zaklatás nélkül korzózhatnak, a szent böjti hónapot (azaz a Ramadán alatt a nappali megtartóztatást) inkább már családi ünnepként, s nem sanyargató lelki gyakorlatként kezelik. A régi normák azonban még hatnak, így a szállodán és szórakozóhelyen kívüli ismeretségeknél célszerű visszafogottan és megfontoltan viselkedni.

Ünnepek, rendezvények

A legnagyobb ünnepek az iszlám valláshoz kötődnek. Áprilisban ünneplik a Ras as-Sana ünnepet, az iszlám Újévet. Júniusban Mohamed születésnapjára emlékeznek, óriási utcai felvonulásokkal, fesztiválokkal és különleges édességekkel.

Az év folyamán a Hold járásától és a csillagok állásától függően változó időben van a Ramadán, amikor az igazhitűek egy hónapon keresztül nem esznek és nem isznak, nem dohányoznak és nem élnek házaséletet, addig, míg a Nap fenn van az égen. Naponta a böjt végét ágyúdörrenés jelzi a mecsetekből, a városok elnéptelenednek, mint nálunk Szenteste délutánján. A máskor nyüzsgő bazár kis boltjai bezárnak, utcák elnéptelenednek. A böjt végét látványos ünnepléssel, az Eid al-Fitr-vel zárják. A gyerekeket ilyenkor megajándékozzák, az ünneplés a nálunk szokásos Karácsony és Szilveszter - Újév ünnepek hangulatával vetekszik.

Az Eid al-Adha a mekkai zarándoklat ideje. Ez az ünnep általában márciusra esik, az utcákat gyönyörűen feldíszítik és még a legkisebb falvakban is látványos rituálék láthatók. A legnagyobb művészeti események közül érdemes megtekinteni a Karthágó Nemzetközi Fesztivált, amelyen az egykori római színházban érdekes zene és tánc előadásokat tartanak. A Karthágó Nemzetközi Filmfesztivál az afrikai és közel-keleti filmművészet legnagyobb seregszemléje.


Etnikai, nyelvi, vallási megoszlás
 

Habár a lakosság nagy többsége önmagát arabnak tekinti, a genetikai állomány csupán 20%-a ilyen eredetű. Az elmúlt évezredek során számos civilizáció, kultúra hagyta nyomát Tunézián: a föníciaiak, a rómaiak, a vandálok, az arabok, az oszmánok, a franciák, a mórok, és végül a zsidók.

 • Arab 98%
 • Európai 1%
 • Zsidó vagy más 1%

A hivatalos nyelv az arab, de a kereskedelemben a franciát is használják.

Majdnem az összes tunéziai szunnita iszlám vallású. Vallási eredetű háborúra, megkülönböztetésre nincs példa. A délen található Dzserba-szigeten 2000 éve megtalálható egy zsidó csoport, de ennek létszáma csökkent. Jelenleg a zsidókat a fővárosban találhatjuk meg. Nem sokkal jelentősebb csoportot képeznek a keresztények.

 • Muszlim 98%
 • Keresztény 1%
 • Zsidó vagy más 1%

Látnivalók

 Egy kis ország hatalmas mennyiségű élménnyel. Tunéziában mindenki megkapja, amit keres, hiszen vannak itt fehérhomokos tengerpartok, csodálatos látnivalók és egy olyan egyedi légkör, ami csak erre az országra jellemző.
 

Tunézia nem annyira afrikai, mint a földrész délebbi országai, nem annyira muszlim, mint a többi arab vidék és nem annyira európai, mint a többi mediterrán ország. Ezekből mind van egy kicsi Tunéziában és ez a sokszínűség teszi teljesen egyedivé.

Bár az ország nagy részét sivatag – a Szahara – borítja, a maradék területen is sok az érdekes látnivaló. Ezek legnagyobb része könnyebben megközelíthető az üdülő övezetekből, így a fővárosban, Tuniszban csak akkor érdemes megszállni, ha magára a metropoliszra vagyunk kíváncsiak.

Az üdülőterületekről minden esetben szerveznek fakultatív kirándulásokat Tuniszba, de – mivel Tunéziában is a muszlim országokra jellemző kiváló közbiztonsággal számolhatunk – ezt magunk is tető alá hozhatjuk. Sousse-ból például a helyi vasúttal is „elugorhatunk” a fővárosba, de azzal számoljunk, hogy gyors és légkondicionált szerelvények csak a fővonalakon közlekednek, így ezeken túl egy érdekes és hosszan tartó kaland a vonatozás.

A buszközlekedés azonban kiváló és gyors. Autót bérelni nem érdemes, mert igen drága és szinte mindenhol lehet találni egész napra is bérelhető taxikat. Így a túrák egyedileg is lebonyolíthatóak legyen szó a fővárosról vagy bármilyen más látnivalóról. Egy dolgot azonban ne felejtsünk el: Arab országban járunk!

Tunéziában a borravaló nem az elvégzett szolgáltatás elismeréseként utólag fizetendő honorárium, hanem belépő a megfelelő minőségű szolgáltatáshoz. Még abban az esetben is elvárják, amikor mondjuk szervezett úton a csomagban kifizetett szállodába érkezünk meg. Ha ilyenkor nem csúsztatunk oda a recepciósnak egy kisebb összeget, akkor – különösen főszezonban – könnyen találhatjuk magunkat egy építkezésre vagy világítóudvarra néző szobában. Persze a szoba mindenben megfelel a katalógus fényképeinek és a leírásban vállaltaknak csak éppen hiányzik belőle egy kis plusz, amitől felejthetetlen lesz a nyaralás. Ellenben, ha tiszteletben tartjuk a helyi szokásokat – vagyis odacsúsztatjuk azt a néhány Eurót vagy Dinárt – akkor biztosan kiváló szobát fogunk kapni, sőt alacsony foglaltság esetén akár felár nélkül élvezhetjük a tengerre néző erkély jótékony hatását is.

Fontos megjegyezni, hogy ezekre a dolgokra az utazás szervezőjének semmilyen ráhatása nincsen, így csak a saját nyaralásunkat nehezítjük, ha az ő képviselőjükön kérjük számon. Bár ez a mentalitás messze áll a mi szemléletünktől - hiszen nálunk a kiváló munka elismerése a borravaló - ne bosszantsuk fel magunkat ezen. Kalkuláljunk ezekkel a kis összegekkel és a nyaralás végére még VIP vendégeknek is érezhetjük magunkat!

A legfontosabb látnivalók

Bardo Múzeum: Tunisztól félórányi autóútra található ez az intézmény, melyet a világ legjelentősebbjei között tartanak számon, megtekintése legalább félnapos elfoglaltság. A gyűjteményben római és bizánci mozaikok, pun és római szobrok valamint korai iszlám művészeti remekek kaptak helyet. A tárlat egyik különlegessége az I. századi hajóroncs, a Mahdia feltárásakor összegyűjtött kincsek sokasága.


El Jem: Monastirtól dél-nyugatra található ez a város, melynek legfőbb látványossága a római amfiteátrum. Ebben az épületben forgatták a Gladiátor című, Russel Crowe főszereplésével film afrikai jeleneteit. Az épségben fennmaradt amfiteátrumok közül az el jem-i a harmadik legnagyobb és fénykorában 30 ezer néző élvezhette itt a diadalokat. A hatalmas építmény bejárását semmi sem korlátozza, így a gladiátorok és állatok „tárolására” szolgáló pincéket ugyanúgy megnézhetjük, mint a nézőtér bármely szektorát. A legfelső karéjt keskeny lépcsőkön lehet megközelíteni, de érdemes ide felkapaszkodni, mert nem csak a teljes amfiteátrumot láthatjuk be innen, hanem a másik irányban lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé a városról és környékéről is.

Kairouan: Tunézia, ez a kis ország büszkélkedhet az Iszlám negyedik legszentebb helyével! A sorban csak Mekka, Medina és Jeruzsálem előzi meg. A zarándoklat (al-haddzs) az iszlám egyik pillére. A mekkai zarándoklatot minden muszlim férfi és nő számára kötelező legalább egyszer életében. Kairouan azonban akkora jelentőséggel bír, hogy aki hétszer elzarándokol az itteni mecsetbe, az mentesül a mekkai látogatás alól. Az itteni mecset pedig a nem muszlimok számára is lenyűgöző látvány. Arányi, építészeti megoldási és díszítettsége a legtöbb hasonló építményt felülmúlja. A jelenlegi épület az első észak-afrikai mecset helyén magasodik és a 9-ik században épült. Az imaterembe ugyan belépni nem lehet, de egy rácson keresztül meg tudjuk csodálni a szent helyet.

Szintén érdemes meglátogatni a város külterületén található víztározókat, az aglabidákat, melyek ezer évvel ezelőtt épültek és 1969 újították fel őket. Ezek az építmények a mai napig aktívan részt vesznek a város vízellátásában.

Dougga: Mivel Karthágót a rómaiak lerombolták és helyét sóval hintették be, így a legjobb állapotban fennmaradt pun-római település kétségkívül Dougga. Az impozáns antik romok már kilométerekről láthatóak. A városnak sem gazdasági- sem katonai befolyása nem volt, azonban spirituális jelentősége annál nagyobb. Erre utal az is, hogy az aránylag kisméretű romterületen három vallási épület, Szaturnusz és Merkúr szentélye, valamint Minerva temploma is megtalálható. Emellett találunk itt többek között egy, a mai napig használatban lévő, 3500 fő befogadására alkalmas teátrumot és egy lóversenypályát is.

Bulla Regia: Bár a római harcos nemzet volt, a patríciusok a katonai szolgálat leteltével hamar elkényelmesedtek. Nehezen viselték például a nagy meleget, így nem csoda, hogy a szaharai klímát sem tolerálták. Ennek ékes bizonyítékait adják a bulla regia-i földalatti villák, melyekben gazdag és kicsapongó tulajdonosaik az I., II. században elrejtőzhettek az afrikai nap elől. Az építmények közül a legszebb és leghatalmasabb a vadászat háza, melynek még oszlopos udvara is a föld alatt épült.

Tuniszi medina: A főváros óvárosi része igen érdekes bepillantást enged a letűnt korok világába. Itt valóban az ezeregy éjszaka világában érezhetjük magunkat. A legalkalmasabb túraútvonalat a Bab el Bahar-nál, a tengeri kapunál kezdhetjük, ahol korábban a hajóval érkező idegenek először tehették lábukat a város földjére. A medina rengeteg látnivalóval szolgál, melyek közül az egyik legjelentősebb Hamouda Pasa mecsete és a hozzá tartozó sírhely, ahol a neves ember egy érdekes rózsaszín homlokzatú épületben nyugszik.

Habib Bourguiba mauzóleuma: Ha az utazó Monastir repterén lép be Tunéziába valószínűleg az első helyi híresség, akit megismer Habib Bourguiba, hiszen a reptér is az ő nevét viseli. De az ország szinte minden városában legalább egy utcát vagy sugárutat róla neveztek el és minimum egy mellszobra áll valamelyik köztéren. Az ország korábbi elnökének nagyon hálásak a tunéziaiak, hiszen ő csikarta ki 1956-ban a franciák távozását és ezzel az ország függetlenségét. Bourguiba Monastirban született és itt is temették el. Mauzóleuma egy csodálatos épületkomplexum, melyben megtekinthetjük a nagy ember dolgozószobáját és szeretteinek sírjait is. Az épület mellett látható egy jellegzetes helyi temető, ahol minden sírkövet ugyanaz a fehér festék borít, mint a legtöbb házat.

Sidi Bou Said: Ha egy képeslap-szépségű halászfalut keresünk, akkor megtaláltuk. A csodálatos, fehérfalú és kék tetejű házak közül gyönyörű panoráma nyílik a tuniszi öbölre. Ha Sidi Bou Saidban járunk és jellemző ajándékot keresünk, akkor mindenképpen a kézművesek portékáiból szemezgessünk. A leghíresebb emléktárgyak itt a kézzel készített madárkalitkák.

Matmata: Ez a település azoknak is érdekes, akik csak berber barlanglakásokat szeretnének megtekinteni, de a Csillagok Háborúja rajongói számára egyenesen kötelező. Bár Tunézia több részén folytak forgatások, Matmata még eredeti állapotban őrzi a Tatooine szellemét. Luke Skywalker nagybátyjának háza ma szállodaként üzemel (Hotel Sidi Driss), de szobát csak hosszú időre előre foglalva lehet szerezni.

Tengerpartok: Tunézia legnépszerűbb tengerpartjai egytől-egyig szállodákkal szegélyezettek, így bárhol könnyedén találunk szállást. A legnépszerűbb ilyen üdülő városok: (északról-délre) Nabeul, Hammamet, Sousse, Monastir és Mahdia.

Érdemes megemlíteni még Port el Kantaoui-t, mely Sousse-tól 5 kilométerre található. Itt egy komplett várost terveztek és építettek a semmi közepén, Yacht-kikötővel, golfpályával, eredeti arab stílusban. Bár egy kicsit érezni a városkán, hogy mesterségesen jött létre, mégis csodálatos látványt nyújt.      
  

Közlekedés

Tunéziába a legtöbben repülőgéppel érkeznek. A főszezonban Budapestről is számos charterjárat indul. Valamivel kalandosabb, ha Franciaországból vagy Olaszországból hajóval kelünk át, ez a mód Magyarországról meglehetősen nehézkes.

Fontosabb kikötők:

Bizerte, Gabes, La Goulette, Sfax, Sousse, Tunis, Zarzis

Nemzetközi repülőterek listája:

MIR - Monastir, Tunisia - Skanes

SFA - Sfax, Tunisia - Sfax Airport

TUN - Tunis, Tunisia - Carthage

 

 

Fontos tudnivalók

Jogszabály tiltja a tunéziai dínár (TND) behozatalát, illetve kivitelét. Javasoljuk a költőpénzt dollárban vagy euróban hozni, a bankokban mindenütt váltanak pénzt, a bazárokban a valutát nem szívesen fogadják. (Tunéziában kötött devizagazdálkodás van, a dínár nem konvertibilis, a beváltott pénz 30 %-a a beváltási bizonylat bemutatása mellett a repülőtéren visszaváltható.) Egy dínár 1000 millim.

 

A tunéziai törvények a turisták szempontjából toleránsnak mondhatók, néhány dolgot azonban a figyelmükbe ajánlunk:

Tilos az országba kábítószert, fegyvert, más tiltott cikket behozni, ezért rendkívül szigorú, nem ritkán 20 év feletti börtönbüntetés szabható ki!

Pornográfnak minősülő kiadványok, filmek behozatala, árusítása esetén az elkövetőkre börtönbüntetés és pénzbüntetés vár.

Laktanyák, fegyverrel őrzött középületek (pl. a tv épülete, az elnöki palota) fényképezése tilos. A tilalom megszegői őrszobára való bekísérésre, a film elkobzására számíthatnak. A karthágói Antoninus-fürdő romjainak megtekintésekor csak az elnöki palotának háttal állva szabad fényképezni. (A tilalom több helyen egyértelműen táblával jelezve van!)

Európai turisták számára kedvező, hogy a szállodák területén a megszokott nyári, illetve strand-viselet hordható, akár a monokini is. Szent helyeken, mecsetekben a bejáratnál adnak leplet, amelyet a hiányos öltözetűnek számítók felvehetnek. A belépést ennek elutasítása esetén megtagadják, nem érdemes vitatkozni.

Az utazók a muzulmán böjt, a ramadán ideje alatt lehetőleg kizárólag a szállodában fogyasszanak napközben ételt vagy italt, s rágyújtani sem lehet nyilvános helyen. E tilalom megszegése nem jár szankciókkal, de nagyfokú illetlenségnek és udvariatlanságnak számít a böjtölők számára.

Az államfőt kiemelt és számunkra néha szokatlan formában megnyilvánuló tisztelet övezi. Nyugalmunk érdekében feltétlenül kerüljük az ezzel kapcsolatos megnyilvánulásokat, megjegyzéseket.

 • Soha ne igyunk vizet a csapból!
 • Mindig alkudjunk, ha az utcán vásárolunk!
 • Ne együnk az utcán árult ételekből!
 • Fedetlen vállal ne menjünk a mecsetbe!
 • Mindig legyen nálunk egy kis aprópénz. Mindenért, mindenhol baksist kérnek!
 • Az arany tárgy az utcai árusnál általában csak aranynak látszik!
 • Ne fogadjunk el ajándék virágot, mert rögtön pénzt kérnek érte.
 • Ne fotózzunk kormányépületet (amin nemzeti lobogó található), mert elveszik és megsemmisítik a filmtekercset, videoszalagot.
 • Sötétedés után ne sétáljunk egyedül az óvárosban.
 • Soha ne engedjük, hogy egy helyi lakos elkísérjen minket vásárolni, mert jutalékot kérnek tőlünk!

Ne lepődjünk meg, ha a magyarul köszöntenek minket az árusok, vagy pár érdekes magyar szóval kedveskednek. Ugyanis a tunéziaiak nagyon jó nyelvérzékkel vannak megáldva, és hallás után megjegyzik a szavakat!

Régió:

Keresések eredményei
SENTIDO Aziza Beach Golf & Spa
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

Félpanzió, All inclusive
Szálloda
Értékelés:
5,5 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-01 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 30 681 Ft Részlet
 2018-11-02 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 30 681 Ft Részlet
 2018-11-03 5 nap Félpanzió egyéniegyéni 30 681 Ft Részlet
 Hammamet Regency Hotel
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness

All inclusive
Szálloda
Értékelés:
3,4 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-26 5 nap All inclusive egyéniegyéni 30 681 Ft Részlet
 2018-09-27 5 nap All inclusive egyéniegyéni 30 681 Ft Részlet
 2018-09-28 5 nap All inclusive egyéniegyéni 30 681 Ft Részlet
Sentido Rosa Beach
Last minute
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

All inclusive
Szálloda
Értékelés:
4,9 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-31 5 nap All inclusive egyéniegyéni 35 639 Ft Részlet
 2018-11-01 5 nap All inclusive egyéniegyéni 35 639 Ft Részlet
 2018-11-02 5 nap All inclusive egyéniegyéni 35 639 Ft Részlet
ONE Resort Aquapark & Spa
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Gyermekbarát
 • Vízicsúszdák
 • Sport lehetőségek

All inclusive
Szálloda
Értékelés:
5,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-23 5 nap All inclusive egyéniegyéni 38 118 Ft Részlet
 2018-10-24 5 nap All inclusive egyéniegyéni 38 118 Ft Részlet
 2018-10-25 5 nap All inclusive egyéniegyéni 38 118 Ft Részlet
SunConnect One Resort Monastir
Last minute
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Gyermekbarát
 • Wellness
 • Vízicsúszdák
 • Sport lehetőségek

All inclusive
Szálloda
Értékelés:
5,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-24 5 nap All inclusive egyéniegyéni 44 316 Ft Részlet
 2018-10-25 5 nap All inclusive egyéniegyéni 44 316 Ft Részlet
 2018-10-26 5 nap All inclusive egyéniegyéni 44 316 Ft Részlet
Sentido Phenicia Hotel
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

All inclusive
Szálloda
Értékelés:
5,5 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-16 5 nap All inclusive egyéniegyéni 48 035 Ft Részlet
 2018-11-17 5 nap All inclusive egyéniegyéni 48 035 Ft Részlet
 2018-11-18 5 nap All inclusive egyéniegyéni 48 035 Ft Részlet
Golf Residence
Last minute
starstarstarstar
repülő egyéni Budapest
500 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

Önellátás, Félpanzió
Szálloda
Értékelés:
4,0 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-13 5 nap Önellátás egyéniegyéni 63 530 Ft Részlet
 2018-10-14 5 nap Önellátás egyéniegyéni 63 530 Ft Részlet
 2018-10-15 5 nap Önellátás egyéniegyéni 63 530 Ft Részlet
Tej Marhaba
Last minute
starstarstarstar
repülő Budapest
200 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • WiFi
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

Félpanzió, All inclusive
Szálloda
Értékelés:
3,2 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-21 8 nap Félpanzió repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-24 % LM Részlet
 2018-09-25 8 nap Félpanzió repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-24 % LM Részlet
 2018-09-28 8 nap Félpanzió repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-24 % LM Részlet
Samira Club
Last minute
starstarstar
repülő Budapest
0 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Közv. tengerparton
 • Kültéri medence
 • Gyermekbarát
 • Wellness
 • Vízicsúszdák
 • Sport lehetőségek

All inclusive
Szálloda
Értékelés:
3,9 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-28 8 nap All inclusive repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-25 % LM Részlet
 2018-10-02 8 nap All inclusive repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-25 % LM Részlet
 2018-10-05 8 nap All inclusive repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-32 % LM Részlet
 Royal Jinene Resort
Last minute
starstarstarstar
repülő Budapest
200 mTávolság a tengertől
 • Légkondícionáló
 • Beltéri medence
 • Kültéri medence
 • Wellness
 • Sport lehetőségek

All inclusive
Szálloda
Értékelés:
2,4 / 6 Holidaycheck értékelés
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-04 8 nap All inclusive repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-23 % LM Részlet
 2018-09-04 9 nap All inclusive repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-23 % LM Részlet
 2018-09-11 9 nap All inclusive repülőrepülőBudapest 79 900 Ft-30 % LM Részlet

egyéb ajánlatok >